Δειτε κι εδώ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

29οC στα μέσα Φλεβάρη στην Κρήτη το 2016, ακριβώς όπως στα μέσα Φλεβάρη του ...1960!


29οC έδειξε το θερμόμετρο χθες στην Κρήτη, προς μεγάλη χαρά των πράσινων παπαγάλων, τα τροπικά πουλιά πάντα χαίρονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Επιχαίρουν επίσης κι όσοι αποδίδουν τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στην "ανθρωπογενή υπερθέρμανση" του πλανήτη, μια "υπερθέρμανση" βέβαια που, όπως είδαμε πρόσφατα, ουδόλως συγκινεί τους παγετώνες είτε των Ιμαλαΐων είτε της Μοντάνα. Ευτυχώς που πλέον το διαδίκτυο επιτρέπει να ρίξουμε απ' τον καναπέ μας μια ματιά σε παλιές εφημερίδες και συγκεκριμένα στο Φλεβάρη του 1960, για να αποδειχθεί ξεκάθαρα πως ο καιρός έκανε, κάνει και θα κάνει τα δικά του τερτίπια, ανεξάρτητα απ' την προπαγάνδα της κλιματικής παράνοιας.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη εικόνα, που δείχνει τη "Μακεδονία" της 10ης Φλεβάρη 1960, πριν 56 χρόνια και με το CO2 στην ατμόσφαιρα σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα απ' τα σημερινά, στα περίπου 316ppm έναντι περίπου 401ppm σήμερα, "τραγική κατάστασις επικρατεί" στη Θεσσαλία μετά από παρατεταμένη χιονόπτωση, με πέντε μέτρα χιόνι και -18οC στο ανατολικό Πήλιο.


Πάμε στην "Ελευθερία" της 13ης Φλεβάρη 1960, για να δούμε στην πρώτη σελίδα τον ...
αποκλεισμένο απ' τα χιόνια Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας, μετά από επταήμερη(!) χιονόπτωση. Εκείνη η βδομάδα πρέπει να ήταν κυριολεκτικά "διαβολοβδομάδα" για μεγάλο μέρος της χώρας, με πολύ, πάρα πολύ χιόνι και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Τα αποχιονιστικά μέσα της εποχής δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα, οι κλεισμένοι δρόμοι και οι καταρρεύσεις στεγών απ' το βάρος του χιονιού ήταν περίπου κανόνας κι όχι η εξαίρεση.

Μόνο που ο καιρός επέμενε να κάνει τα δικά του και δείτε στη αμέσως επόμενη εικόνα τη "Μακεδονία" της 19ης Φλεβάρη 1960 να μιλά για "Ασυνήθη για το Φεβρουάριο απότομο άνοδο της θερμοκρασίας":


Με κάθε σοβαρότητα η εφημερίδα θέτει το ερώτημα αν η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στη ραδιενέργεια απ' τη δοκιμή ατομικής βόμβας της Γαλλίας στη Σαχάρα κι αν αυτό μας φαίνεται σήμερα ιλαρό, δεν πρέπει να ξεχνούμε το ψυχροπολεμικό κλίμα της τότε εποχής, ένα χρόνο πριν την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.


Κι αν δούμε και τη "Μακεδονία" της 20ής Φλεβάρη 1960, θα διαβάσουμε πως, την ώρα που χιονοθύελλες έπλητταν την Αγγλία, το Ηράκλειο είχε 29οC, ενώ το ίδιο βράδυ στην Κοζάνη έπεφταν αραιές σταγόνες βροχής από ένα ξάστερο ουρανό και οι κάτοικοι έντρομοι κλείνονταν στα σπίτια για να γλιτώσουν απ' τη ραδιενέργεια της Γαλλικής ατομικής δοκιμής. Όλοι όσοι συσχετίζουν ατεκμηρίωτα το λιγνίτη της Κοζάνης με κρούσματα καρκίνου, έκαναν ποτέ τον κόπο να διαβάσουν τη "Μακεδονία" της 20ής Φλεβάρη 1960; Μάλλον όχι. Και πολύ βολικά ξεχνούν πως η Ελλάδα δέχθηκε ισχυρές βροχοπτώσεις τις μέρες που το ραδιενεργό σύννεφο του Τσερνομπίλ περνούσε πάνω απ' τη χώρα μας. Κάπως έτσι οι πρώτοι Νομοί σε κρούσματα καρκίνου είναι η Δράμα, το Κιλκίς, η Καρδίτσα και τα Γρεβενά, Νομοί που δεν έχουν λιγνίτη, αλλά δέχθηκαν τη βροχή της Σαχάρας και του Τσερνομπίλ, είχαν μετανάστες στις Γερμανικές βιομηχανίες που κάποια στιγμή επαναπατρίστηκαν, έχουν αγρότες εκτεθειμένους για χρόνια σε γεωργικά φάρμακα που σήμερα είναι απαγορευμένα, κλπ. 

Οι εφημερίδες που είδαμε σήμερα αποδεικνύουν περίτρανα πως ο καιρός ήταν, είναι και θα είναι πάντα ευμετάβλητος κι αυτά που προσπαθούν να μας πλασάρουν τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας ως "ακραία καιρικά φαινόμενα" είναι "πταίσματα" μπροστά σ' αυτά που συνέβαιναν στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, όταν το μόνο που ήταν διαφορετικό ήταν ο αριθμός των καναλιών που έκαναν πλύση εγκεφάλου στον πληθυσμό.

Παραφράζοντας λοιπόν την ιστορική ατάκα του Κλίντον θα μπορούσε να αναφωνήσει κανείς "Είναι ο καιρός, ηλίθιε!" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου