Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Το νέο ΟΧΙ πρέπει να είναι ενάντια στη Φασιστική Κλιματική Υστερία και τον Περιβαλλοντικό Λαϊκισμό!


Σήμερα είναι η επέτειος του ΟΧΙ που είπαν οι παππούδες μας στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, ένα ΟΧΙ που μερικούς μήνες αργότερα επαναλήφθηκε στο ναζισμό και κορυφώθηκε με τη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση ενάντια στους κατακτητές.

Η σημερινή επέτειος μας παρέχει την ευκαιρία να θυμηθούμε, για μιαν ακόμη φορά, πως για εμάς, τους Έλληνες, ο φασισμός κι ο ναζισμός είναι, ταυτοχρόνως, μία μεγάλη «πληγή» και μια μεγάλη «καμπάνα». Μια μεγάλη, χαίνουσα, πληγή στο «σώμα» του Ελληνισμού, από την οποία ρέει και θα ρέει πάντοτε το αθώο αίμα εκείνων, οι οποίοι έπεσαν θύματα μιας αδιανόητης βαρβαρότητας. Είναι όμως και μια μεγάλη καμπάνα, η οποία θα ηχεί, πάντα πένθιμα, για να κρατάει σε εγρήγορση την συνείδησή μας, προκειμένου μην ξαναπέσει ποτέ στο λήθαργο της λησμονιάς.


Γιατί ήταν αυτός ο λήθαργος της λησμονιάς που άφησε να «φυτρώσουν» εκείνοι οι εφιάλτες κι είναι ο ίδιος λήθαργος που αφήνει σήμερα φαινόμενα, που δυστυχώς υποτιμάμε, αλλά που είναι νέοι εφιάλτες.

Οι διαπιστώσεις αυτές επιβάλλουν το εξής διπλό χρέος, σε όλους μας:
Α. Πρώτον, ως μέλη της Παγκόσμιας Κοινότητας, οφείλουμε να θυμόμαστε, για χάρη της ίδιας της Ανθρωπότητας, ότι ...
ο φασισμός κι ο ναζισμός υπήρξε το ειδεχθέστερο έγκλημα εναντίον της, καθώς προσέβαλε την ανθρώπινη ύπαρξη στον πυρήνα της, απαξιώνοντας πλήρως την αξία του Ανθρώπου, ήτοι της Ζωής, της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειάς του. Επομένως, δεν πρέπει να επαναληφθεί, ποτέ ξανά, με κάθε κόστος.

Β. Δεύτερον, να μην εφησυχάζουμε, διότι ο κίνδυνος των νοσταλγών του ναζισμού και του φασισμού ξαναπροβάλλει στην Ήπειρό μας, την επανειλημμένως πολύπαθη στο παρελθόν Ευρώπη. 

Αντιθέτως, πρέπει να λάβουμε υπόψη ιδίως τις ακόλουθες δύο διαπιστώσεις και να δράσουμε αναλόγως:

1. Οι φωνές υποστήριξης μιας, άκρως διαβρωτικής, Φασιστικής Κλιματικής Υστερίας ακούγονται σήμερα, όλο και πιο δυνατές. Οικοδομούν πάνω στην άγνοια και την αδιαφορία αρκετών Ευρωπαίων συμπολιτών μας το στρεβλό, και άκρως επικίνδυνο, πολιτικό τους «αφήγημα» ενός Περιβαλλοντικού Λαϊκισμού, με το οποίο επιχειρούν να αμφισβητήσουν την, εντούτοις, αδιάψευστη ιστορική πραγματικότητα της αέναης φυσικής μεταβολής του κλίματος στον πλανήτη. Με το πρόσχημα της δήθεν "σωτηρίας του πλανήτη" επιβάλλουν όλο και πιο δυσβάσταχτους φόρους, στοχεύοντας στην αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου και στην επιβολή μιας ενιαίας, παγκόσμιας διακυβέρνησης. Κι έχουν ξεκινήσει να μας επιβάλουν πώς θα ταξιδεύουμε, πόσα θ' αποταμιεύουμε, τι θα τρώμε, πώς θα ζούμε. Υποτίθεται πως η δημοκρατία δίνει στους ανθρώπους  επιλογές, αλλά για άλλη μια φορά ο δρόμος προς την κόλαση της απολυταρχίας είναι στρωμένος με "καλές" προθέσεις. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


2. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι οι εφιάλτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου έχουν οριστικά τελειώσει, όσο δεν έχουν εκλείψει οι συνθήκες, που μπορεί να οδηγήσουν στην επανεμφάνισή τους. Αναφέρομαι, κατ’ εξοχήν, στην ανεξέλεγκτη διεύρυνση των ανισοτήτων και, επέκεινα, στην υποχώρηση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, την οποία εκμεταλλεύονται, για την ανάπτυξη της δικής τους δυναμικής, τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που έχουν επανεμφανισθεί στην Ευρώπη, δηλητηριάζοντας τα μυαλά των νέων με τον κατασκευασμένο κίνδυνο της κλιματικής απάτης. Πρέπει, λοιπόν, ν’ αντιμετωπισθούν στην ρίζα τους οι αιτίες που ρίχνουν «νερό στο αυλάκι» των θιασωτών των ολοκληρωτικών ιδεολογιών.

Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι το έπος του '40 να μας καθοδηγεί ως φάρος εκπλήρωσης ενός αυτονόητου και διαρκούς χρέους απέναντι στον Άνθρωπο και στην Ανθρωπότητα.

ΥΓ: τα πιο πάνω αποτελούν κατάλληλη προσαρμογή πρόσφατης ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μην περιμένετε φυσικά απ' τον Παυλόπουλο να πάρει θέση ενάντια στο Νέο Φασισμό, ο παλιός προσφέρεται μια χαρά για εκθέσεις ιδεών ...   Και χαιρετίσματα στην ανιστόρητη Υπουργό Παιδείας, που κατάφερε ν' ανακαλύψει "δυνάμεις μίσους και βίας", αλλά έχασε εντελώς φασισμό, ναζισμό και ιμπεριαλισμό.

 Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου