Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω άλλο το Γερμανικό "θαύμα". Αξίζουμε μια καλύτερη Ευρώπη!


Σήμερα έχουμε Ευρωεκλογές, αλλά τον προσεχή Σεπτέμβριο κι Οκτώβριο η Γερμανία έχει τοπικές εκλογές στα κρατίδια της Σαξονίας, του Βρανδεμβούργου και της Θουριγγίας. Τρία κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας, που έχουν ιστορικούς δεσμούς με την εκμετάλλευση του άφθονου τοπικού λιγνίτη. Κρατίδια που είναι επίσης γεμάτα ανεμογεννήτριες, καθώς στα χρόνια των εξωφρενικών επιδοτήσεων ο βιασμός του περιβάλλοντος ήταν ιδιαίτερα έντονος στις πεδιάδες της Βορειοανατολικής Γερμανίας. 

Τόσο η καταστροφή του περιβάλλοντος με τα αιολικά όσο και  το επαπειλούμενο κλείσιμο της λιγνιτικής βιομηχανίας έχουν μπει στο στόχαστρο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD), που απορρίπτει την κλιματική απάτη και καλπάζει παντού στις δημοσκοπήσεις: 

Ακόμα κι αν οι δημοσκοπήσεις αποδεχθούν λάθος, το AfD αναμένεται να υπερδιπλασιάσει παντού τη δύναμή του, ενώ και στα τρία κρατίδια οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ σημειώνουν ελεύθερη πτώση άνω των 10 μονάδων. Αυτή είναι η κληρονομιά που αφήνει η Μέρκελ πίσω της, η μεγάλη ενίσχυση της ακροδεξιάς. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Σε πείσμα ωστόσο όλων, η Γερμανία λέει πως θέλει να σβήσει όλα τα λιγνιτικά & λιθανθρακικά εργοστάσια μέχρι το 2038 και για να το πετύχει λέει πως θ' αποζημιώσει τόσο τις εταιρείες όσο και τα κρατίδια. Αφού η πολιτική της Μέρκελ φούντωσε τα ποσοστά του AfD, κι ενόψει και των επερχόμενων κρατιδιακών εκλογών, μόλις 4 μέρες πριν τις Ευρωεκλογές η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 40 δισεκατομμύρια ευρώ στις περιοχές που πλήττονται απ' το κλείσιμο της λιγνιτικής βιομηχανίας. Με ζεστό χρήμα ίσως οι ψηφοφόροι σκεφτούν να επιστρέψουν στην αγκαλιά των Χριστιανοδημοκρατών: 20 χρόνια μετά το "Τσοβόλα δώστα όλα" φθάσαμε στο "Μέρκελ δώστα όλα!". Τα χρήματα θα διατίθενται σταδιακά μέχρι το 2038. Μένει να δούμε τ' αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στη Γερμανία, για να κρίνουμε αν οι ψηφοφόροι "τσίμπησαν".

Όσο για το πού θα βρει τα λεφτά, ρίξτε μια ματιά στην εικόνα της αρχής, που δείχνει τα επιτόκια των ομολόγων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου: τα Γερμανικά ομόλογα στραγγίζουν τους διαθέσιμους πόρους σε βάρος του Νότου, προκειμένου να χρηματοδοτείται το Γερμανικό "θαύμα". Πάλι οι υπόλοιποι θα πληρώσουμε τα λεφτά που θα μοιραστούν οι Γερμανοί!  Όπως πληρώσαμε την ανάκαμψη της Γερμανίας απ' το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως πληρώσαμε την ενοποίηση μετά το 1989. Κι ο Σύριζα θα κοροϊδεύει την κοινωνία πως ΘΑ ζητήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις ...

Ε, λοιπόν φτάνει, basta, ως εδώ! Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω άλλο το Γερμανικό "θαύμα". Αξίζουμε μια καλύτερη Ευρώπη! 

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

2 σχόλια:

  1. Πόσο δίνουν οι στοιχηματικές να μην πάρουν παράταση οι μονάδες 3,4 της Καρδιάς μετά την απομάκρυνση από την κάλπη; 1.10;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι; Παράταση; Δουλεύουν ακόμα αυτές; Θα έρθει ο Κούλης να πατήσει το διακόπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή