Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Οι πολίτες αγανάκτησαν πλέον με τους ανόητους φόρους CO2: συντριπτική η νίκη στην Αλμπέρτα!


Πριν δυο εβδομάδες το ιστολόγιο είχε προαναγγείλει πως η επόμενη κυβέρνηση που θα πέσει λόγω των ανόητων φόρων CO2 θα ήταν η τοπική Πολιτειακή κυβέρνηση της Αλμπέρτα του Καναδά. Οι εκλογές έγιναν στις 16 Απριλίου και το αποτέλεσμα ήταν κόλαφος για την απερχόμενη κυβέρνηση.

Μέχρι προχθές κυβέρνηση ήταν το New Democratic Party (NDP) με 52 έδρες (επί συνόλου 87 στο τοπικό Κοινοβούλιο), αλλά στις 16/4 κατάφερε να κερδίσει μόλις 24! Αντίθετα, το United Conservative Party (UCP), από 25 έδρες που είχε, τώρα συγκέντρωσε 63! Κι όπως το είχαμε πει, πλέον η καρέκλα του Ομοσπονδιακού Πρωθυπουργού Τριντό, υπέρμαχου του φόρου CO2, τρίζει όλο και περισσότερο.

Το NDP είχε κερδίσει με παρόμοια κι ακόμα μεγαλύτερη ανατροπή τις εκλογές του 2015, ωστόσο είναι προφανές πως απογοήτευσε τους ψηφοφόρους. Κύριο θέμα της εκστρατείας του UCP ήταν η κατάργηση του τοπικού φόρου CO2 και η άμεση δικαστική προσβολή του αντίστοιχου ομοσπονδιακού. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Μετρούμε ήδη τρεις κυβερνήσεις που τους τελευταίους 10 μήνες έπεσαν λόγω της κλιματικής τους πολιτικής, την ομοσπονδιακή της Αυστραλίας και τις Πολιτειακές σε Οντάριο και Αλμπέρτα του Καναδά. Σε 1,5 μήνα εδώ έχουμε Ευρωεκλογές, η πολιτική της ΕΕ είναι η επιβολή όλο και μεγαλύτερων φόρων CO2, αλλά δεν βλέπω κάποιο κόμμα να συγκινείται απ' αυτό. Προφανώς όλοι θεωρούν πως είμαστε πια συνηθισμένοι να ...
πληρώνουμε αγόγγυστα όλο και περισσότερους φόρους, αν αυτοί ελέγχουν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης και πιπιλίζουν τα μυαλά των πολιτών με τις απάτες περί "κλιματικής αλλαγής" και "σωτηρίας του πλανήτη".


Την ίδια στιγμή που η ΕΕ αυξάνει συνεχώς τους φόρους CO2 για να σώσει τον "πλανήτη ΕΕ", στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο Τέξας, εδώ και μήνες γίνεται μια πραγματική κοσμοχαλασιά: η συνεχιζόμενη εντατική παραγωγή πετρελαίου έχει ως παραπροϊόν την έκλυση φυσικού αερίου, το οποίο οι παραγωγοί καίνε πριν βγει στην ατμόσφαιρα! Η πρακτική λέγεται flaring και μπορείτε να δείτε ποικιλία δημοσιευμάτων, ακόμα και δορυφορικές εικόνες πλέον πιστοποιούν τη γενικευμένη πρακτική. Πλέον η σκόπιμη ανάφλεξη έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ κι αφορά ποσότητες φυσικού αερίου που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του Τέξας, καθώς τα τελευταία στοιχεία για το 4ο τρίμηνο 2018 ανεβάζουν την ημερήσια καύση σε 533 εκατ. κυβ. πόδια! Φυσικά, για τους κλιματικούς απατεώνες, CO2 στην ατμόσφαιρα βγάζει μόνο η ηλεκτροπαραγωγή από κάρβουνο, όλα τα υπόλοιπα είναι κάτι σαν κολόνια ...
 
Αναζητείται συνεπώς κόμμα που θα κάνει διακύβευμα των εκλογών, καταρχήν των Ευρωεκλογών αλλά επίσης και των επικείμενων σε λίγους μήνες εθνικών, την κατάργηση των ανόητων φόρων CO2. Μήπως να βγούμε με το φανάρι στο δρόμο;

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου