Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Verboten! Raus! Τέλος και για το δικαίωμα αεροπορικών πτήσεων, τέλος και για την παραγωγή χάλυβα!


Στο όνομα της κλιματικής ανοησίας/απάτης βιώνουμε πλέον απίστευτες καταστάσεις, σε Ευρωπαϊκό κυρίως επίπεδο, αλλά πλέον όχι μόνο. Φαίνεται πως όσα έγραψα στην προχθεσινή ανάρτηση "Πατρίδες τέλος, θρησκείες τέλος, οικογένειες τέλος, δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος!" είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου κι όλα αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, το οποίο φέρνει στη μνήμη τον απίστευτο σύμβουλο του Ομπάμα.

Σφηκοφωλιά προώθησης της κλιματικής απάτης στη Γερμανία είναι το Ινστιτούτο Ερευνών για το Κλίμα στο Πότσνταμ κι ο επίτιμος διευθυντής του, σε συνέντευξη στο BBB-TV, όπως μετέδωσε η Wolfsburger Allgemeine Zeitung, τα έβαλε με τις αεροπορικές πτήσεις: "Die innerdeutschen Flüge gehören verboten - Οι πτήσεις εσωτερικού απαγορεύονται", "Außerdem solle Fliegen wieder so etwas wie ein Luxussegment werden. - Επιπλέον, οι πτήσεις πρέπει να γίνουν ξανά κάτι σαν είδος πολυτελείας". Κι επειδή ούτε κι αυτό είναι αρκετό, θέλει "ein lebenslanges Flugreisen-Budget von zum Beispiel 20 Flügen pro Person und einen ordentlichen Preis - έναν δια βίου προϋπολογισμό αεροπορικών ταξιδιών, για παράδειγμα, πλαφόν 20 πτήσεις ανά άτομο σε μια κατάλληλη τιμή".

Την ίδια ακριβώς στιγμή, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τη σκυτάλη της κλιματικής απάτης κρατά στιβαρά ο δισεκατομμυριούχος Bloomberg, που ζήλεψε τη δόξα του Τραμπ και θέλει να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σκοπεύει να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών και μέσα απ' τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έχει ως πρώτη προτεραιότητα την επιβολή της κλιματικής παράνοιας. Θεωρεί πως έχει ήδη βάλει σε καλό δρόμο τη μείωση της χρήσης άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή, οπότε τώρα ...
μπορεί να στοχοποιήσει άλλους τομείς της οικονομικής ζωής και του σύγχρονου πολιτισμού. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

Τελευταίο κρούσμα; Οι εκπομπές CO2 απ' τη χαλυβουργία! Η διαδικασία παραγωγής σιδήρου και χάλυβα δίνει το 8% των παγκόσμιων εκπομπών CO2, οπότε πρέπει κι αυτή να "πρασινίσει". Οι παραδοσιακές υψικάμινοι (blast furnace) εκπέμπουν λέει πολύ περισσότερο CO2 σε σχέση με τα ηλεκτρικά καμίνια (electric arc furnace), άρα είναι κι αυτές "βρώμικες"! Οι παραδοσιακές υψικάμινοι επεξεργάζονται το κλασσικό σιδηρομετάλλευμα, χρησιμοποιώντας και μεταλλουργικό άνθρακα ως αναγωγικό μέσο, ενώ τα ηλεκτρικά καμίνια λιώνουν χάλυβα από παλιοσίδερα (σκραπ), συνήθως από διαλύσεις πλοίων. Έτσι οι υψικάμινοι έχουν καλύτερο έλεγχο των προσμίξεων και παράγουν πιο καθαρό τελικό προϊόν. Επιπλέον, δεν υπάρχει αρκετό σκραπ για να καλύψει τις ανάγκες παγκοσμίως.

Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για τον Bloomberg, καθώς η μεγαλύτερη δυναμικότητα υψικαμίνων παγκοσμίως συγκεντρώνεται πλέον στην Κίνα. Αν μετά το κάρβουνο και οι υψικάμινοι είναι "βρώμικες", αυτό δεν είναι πρόβλημα των ΗΠΑ, είναι της Κίνας. 

Όμως η κατάσταση που πλέον διαμορφώνεται αρχίζει και θυμίζει όλο και περισσότερο το ποίημα του Niemöller:

Όταν οι Ναζί πήραν τους κομμουνιστές το κάρβουνο,
εσιώπησα,
δεν ήμουν δα κομμουνιστής.
Όταν έκλεισαν μέσα τους σοσιαλδημοκράτες το χάλυβα,
εσιώπησα,
δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης.
Όταν πήραν τους συνδικαλιστές τα αεροπλάνα,
εσιώπησα,
δεν ήμουν δα συνδικαλιστής. 
Όταν πήραν εμένα,
δεν υπήρχε κανείς πλέον,
που να μπορούσε να διαμαρτυρηθεί ...

Είναι οι Ναζί που ξανάρχονται, αυτή τη φορά με "πράσινη προβιά" ...



Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

2 σχόλια: