Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Πατρίδες τέλος, θρησκείες τέλος, οικογένειες τέλος, δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος!

Αν σας έλεγε κανείς "Πατρίδες τέλος, θρησκείες τέλος, οικογένειες τέλος, δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος!", το μυαλό κάποιων -μεγαλύτερων σε ηλικία- ίσως θα πήγαινε στην ένδοξη Σταλινική εποχή της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (και καλό είναι τα "ορφανά του Στάλιν" να μη σπεύσουν να "τσιμπήσουν"). Κάποιοι που γεννήθηκαν μεταγενέστερα και δεν γνώρισαν τα χρόνια της  ΕΣΣΔ, μπορεί να μην καταλαβαίνουν καν τι σημαίνουν τα πιο πάνω, καθώς τα ιδεώδη των Δυτικών Δημοκρατιών βασίζονταν για χρόνια στις ιδέες του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης. Ή τουλάχιστον έτσι μας παραμύθιαζαν κι εξακολουθούν να μας παραμυθιάζουν.

Κι όμως, το πιο πάνω μέσα σε εισαγωγικά τμήμα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα που έρχονται εκλογές καλά θα κάνουμε να προβληματιστούμε πάνω σ' αυτό, καθώς τα πρώτα μπορεί κάποιους να μη τους συγκινούν, ωστόσο η κατάργηση ή απαλλοτρίωση του δικαιώματος ιδιοκτησίας θίγει τους πάντες!


Το "Πατρίδες τέλος" πάει στην καλπάζουσα ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, υπό την ηγεσία του Γαλλογερμανικού Άξονα. Μια εντελώς μη δημοκρατικά νομιμοποιημένη νομενκλατούρα στις Βρυξέλλες εμφανίζεται ως βιτρίνα να παίρνει αποφάσεις ερήμην των λαών και τα τοπικά κοινοβούλια καλούνται να ενσωματώσουν στις εθνικές νομοθεσίες το "κοινοτικό δίκαιο". Ένα "δίκαιο", στο οποίο οι πολίτες είναι παράπλευρη απώλεια στο βωμό της εξυπηρέτησης των μονοπωλίων, π.χ. η Μίζενς να εξάγει ανεμογεννήτριες κι οι ...
υπόλοιποι να πάνε να κόψουν το λαιμό τους. Στο ίδιο πλαίσιο ο αναλώσιμος Τσίπρας αναγνώρισε τη "Μακεδονία" των Σκοπιανών, τι τις θέλουμε άλλωστε τις εθνικές διαφοροποιήσεις σε μια ενοποιημένη ΕΕ;


Το "θρησκείες τέλος" το βλέπουμε στις πολιτικές επιβολής της "ανοχής στη διαφορετικότητα" του ισλαμισμού, σύντομα οι Βρυξέλλες θα είναι η πρώτη μουσουλμανική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σταυροί και εικόνες "ενοχλούν", ο Σύριζα μάλιστα τα κατάφερε ν' ανακαλύψει πολεοδομικές παραβάσεις στο ξαναστήσιμο γκρεμισμένου σταυρού. Αλλά είναι τα τζαμιά ακριβώς ο τόπος όπου καλλιεργείται ο τζιχαντισμός κι όχι η ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις των Δυτικών για τον έλεγχο των ενεργειακών και λοιπών πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη γεννούν κύματα προσφύγων, με συνέπεια την πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση της Ευρώπης. Μπορεί η Βιέννη ν' ανέκοψε το 1529 και το 1683 την κατακτητική προέλαση των Τούρκων και του Ισλαμισμού στη Δυτική Ευρώπη, αλλά είναι ακριβώς οι Βρυξέλλες που πέντε αιώνες αργότερα άνοιξαν διάπλατα την κερκόπορτα της νέας εισβολής. Κι ακριβώς χάρη στις πολιτικές των Βρυξελλών και τις πολιτισμικές καταβολές των Αυστριακών τους προέκυψε ο Κουρτς.


Το "οικογένειες τέλος" μας ήρθε με τη νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων, την ομοφυλοφιλική υιοθεσία και, πλέον, την κατάργηση της έννοιας του πατέρα και της μητέρας: στη Γαλλία ο Μακρόν, αφού πρώτα προκάλεσε τον ξεσηκωμό των κίτρινων γιλέκων, εφαρμόζει πλέον αναγραφή "Γονέας 1 - Γονέας 2", προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα την κατάργηση των οικογενειακών δεσμών. Θέμα χρόνου η Γαλλική πρωτοβουλία να επεκταθεί παντού, αλλά επίσης θέμα χρόνου να καταφέρει ο Μακρόν να εξαγριώσει τους Γάλλους τόσο ώστε να ανεβάσει στην Προεδρία τη Λεπέν. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.


Το "δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος" μας ήρθε βεβαίως απ' τη Γερμανία, με την πρωτοφανή άποψη να μην αποζημιωθούν οι εκεί επιχειρήσεις για το υποχρεωτικό κλείσιμο μέχρι το 2038 των ανθρακικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής. Φυσικά, το δικαίωμα ιδιοκτησίας δεν καταργείται για όλους, αλλά μόνο για όσους έτσι αποφασίζει η ΕΕ. Στη Γερμανία μπορεί να υπάρχουν εργοστάσια-σαπάκια, που ενδεχομένως έπρεπε να είχαν ήδη κλείσει, αλλά υπάρχουν κι εργοστάσια υπερσύγχρονα, που μπήκαν σε λειτουργία τις δυο τελευταίες δεκαετίες, με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες μείωσης εκπομπών ρύπων και το 2038 θα έχουν μπροστά τους ακόμα ικανή παραγωγική ζωή, μέχρι το 2055-60. Επιπλέον, το υποχρεωτικό κλείσιμο καθιστά πλέον ουσιαστικά "εκτός νόμου" την τεχνολογία CCS (Carbon Capture & Storage, κατακράτησης και αποθήκευσης του CO2), τεχνολογία με την οποία τα ανθρακικά εργοστάσια μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, με μεγαλύτερο κόστος βεβαίως, αλλά παρέχοντας ασφάλεια ηλεκτροδότησης.

Οι ενεργειακές ανοησίες της ΕΕ, με τις οποίες το ρεύμα συνεχώς ακριβαίνει, οδεύουν ολοταχώς να καταστήσουν φθηνότερη λύση για τους πολίτες του Νότου την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών με οικιακές μπαταρίες, σε συνδυασμό με ντιζελογεννήτριες για το χειμώνα. Μέσα στον προηγούμενο μήνα η Μίζενς παρουσίασε το δικό της μοντέλο μπαταρίας, θα χρειαστεί χρηματοδότηση για να κάνει απόσβεση της επένδυσης, οπότε σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε απ' το Σύριζα, μετά το δωράκι στη Ντόιτσε Τέλεκομ, να δώσει επιδότηση και σ' όσους βάλουν μπαταρίες, κατά προτίμηση της Μίζενς. Κι αν δεν το δώσει κυβέρνηση Σύριζα, επειδή δεν θα προκάνει, θα το δώσει κυβέρνηση φίλων του Χριστοφοράκου. Το δωράκι πάντως θα δοθεί κι απ' τις τσέπες μας θα βγει!

Και θα ξεκοιλιάζουμε τον πλανήτη με ολοένα και πιο έντονους ρυθμούς προκειμένου να βρούμε τα υλικά για τα Φ/Β, τις μπαταρίες και τα καλώδια που θα χρειαζόμαστε, πάντα στο όνομα της αειφορίας. Επειδή οι περιεκτικότητες των μεταλλευμάτων συνεχώς μειώνονται, θα χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα φράγματα τελμάτων. Κάπου-κάπου θα σκάει κι από κανένα φράγμα τελμάτων, θα παρασέρνει τους άτυχους που βρέθηκαν στα κατάντη, όπως πρόσφατα στη Βραζιλία, αλλά αφού δεν σκάει στο Παρίσι, στο Βερολίνο ή στην Αθήνα δεν έχει σημασία, οι υπόλοιποι είμαστε αναλώσιμοι.

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου