Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Κινέζοι ερευνητές: η "υπερθέρμανση" έχει ήδη τελειώσει, είμαστε σε τροχιά "υπερψύξης"!


Τον Ιανουάριο 2019, στο περιοδικό Atmospheric and Climate Sciences, δημοσιεύτηκε μια νέα εργασία με τίτλο "The “Ocean Stabilization Machine” May Represent a Primary Factor Underlying the Effect of “Global Warming on Climate Change”". Συνοπτικά, οι Κινέζοι ερευνητές, απ' τα Κέντρα Έρευνας Κλίματος της Σαγκάης και του Χανγκτσόου και τη Σχολή Γεωπιστημών του Πανεπιστημίου Χανγκτσόου υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη θέρμανση του πλανήτη οφείλεται κυρίως σε φυσικά αίτια κι έχουν ακολουθήσει τρία βήματα για να τεκμηριώσουν την άποψή τους. Το πρώτο βήμα ήταν να προσδιορίσουν τις περιοδικές συναρτήσεις που ταιριάζουν απόλυτα με όλα τα μηνιαία δεδομένα θερμοκρασιακής διαφοράς (temperature anomaly) ξηράς-θάλασσας. Το δεύτερο ήταν να εντοπιστούν οι μηνιαίες θερμοκρασιακές διαφορές της επιφάνειας της θάλασσας (Sea Surface Temperature anomaly), που εντοπίζονται σε διαφορετικές ωκεάνιες λεκάνες απορροής των ωκεανών και συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις μηνιαίες θερμοκρασιακές διαφορές ξηράς-θάλασσας. Και το τρίτο βήμα ήταν να καθοριστεί εάν οι μεγάλες αυξήσεις (ή μειώσεις) στις θερμοκρασιακές διαφορές ξηράς-θάλασσας εμφανίστηκαν σε έτη El Niño (ή της ψυχρής φάσης La Niña).

Πρόκειται ουσιαστικά για μια μαθηματική άσκηση, η οποία έγινε από κλιματικούς επιστήμονες. Διαπίστωσαν ότι τα αυξανόμενα σήματα ανόδου των θερμοκρασιών ξηράς-θάλασσας μπορούν να προσαρμοστούν απόλυτα σε περιοδικές συναρτήσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κύριοι κλιματικοί παράγοντες μπορούν να παραμείνουν ο κύριος λόγος για την πρόσφατη παγκόσμια άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη και ότι δευτερογενείς κλιματικοί παράγοντες, όπως οι ανθρωπογενείς εκπομπές, μπορεί να είναι δευτερεύουσα αιτία. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις θερμοκρασιών συμπίπτουν σε χρόνια El Niño και οι μειώσεις σε χρόνια La Niña. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ. 

Στην πιο πάνω εικόνα φαίνεται με την έντονη γραμμή η συνάρτηση που ταίριαξε καλύτερα απ' όλες με τα δεδομένα θερμοκρασιών απ' το 1880 έως το 2013 και είναι εμφανής η ...
έναρξη τάσης μείωσης της παγκόσμιας θερμοκρασίας, με κορύφωση το 2111, στους -0,6οC. Κι αποδεικνύει πως έχω δίκιο, που απ' το 2014 γράφω να φροντίσουμε να μονώσουμε τα σπίτια μας όσο καλύτερα γίνεται, θα το χρειαστούμε είτε ο πλανήτης υπερθερμανθεί είτε υπερψυχθεί, όπως λένε πολλοί πλέον. Όπως λέει μια γνωστή έκφραση, "απ' τη ζέστη και τα λεφτά κανείς ποτέ δεν έπαθε τίποτα!" Αλλά, η παγωνιά σκοτώνει! Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά! 

Η εργασία των Κινέζων έρχεται να προστεθεί σε πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια, που αμφισβητούν τη θρησκεία της "υπερθέρμανσης". Πρόσφατα άλλωστε είχαμε δει την εργασία της Ερευνητικής Ομάδας Φυσικής Κλίματος του Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος-Μετεωρολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με το χαρακτηριστικό τίτλο "Πού είναι η "υπερθέρμανση";" Κι είχαμε δει επίσης πρόσφατα ότι οι πάγοι στις Άλπεις έλιωσαν πρακτικά πριν 15 χιλ. χρόνια, δεν περίμεναν τους σημερινούς κλιματικούς απατεώνες που μας τρομοκρατούν πως "οι πάγοι λιώνουν". Κι ακόμα είχαμε δει πως κορμοί αρχαίων δέντρων, που βρέθηκαν στα Ρωσικά βουνά Αλτάι, απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας πως στο παρελθόν το κλίμα ήταν έως και 3oC πιο ζεστό απ' το σημερινό. 

Και βεβαίως ο "ιστορικός χιονιάς", με τον οποίο μας τρομοκρατούν μέρες οι δήθεν μετεωρολόγοι, αποδείχθηκε "γατάκι", ένα σύνηθες χειμωνιάτικο πασπάλισμα για τα μάτια του κόσμου, απλά για να μας θυμίσει πως ο Φλεβάρης είναι μήνας του χειμώνα. Αλλά οι πολίτες περιόρισαν τις μετακινήσεις, η αγορά δεν κινήθηκε και οι χειμερινοί προορισμοί, που περιμένουν αυτά ακριβώς τα Σαββατοκύριακα για να τζιράρουν, μάλλον δεν πρέπει να συμπαθούν και πολύ τους δήθεν μετεωρολόγους. Τους απατεώνες που δεν μπορούν να βρουν τι καιρό θα κάνει μετά από δυο μέρες, αλλά δηλώνουν βέβαιοι για το πως θα είναι το κλίμα το 2100.

Και με βάση τις ίδιες προβλέψεις, πολιτικοί απατεώνες μας τρομοκρατούν μη τυχόν κι αυξηθεί η θερμοκρασία πάνω από 1,5οC, προκειμένου να επιβάλουν παγκόσμιο φόρο CO2 και να συνεχίσουν να κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους ...

Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".
 


2 σχόλια:

  1. Από το 2011 ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι το μάγμα διεγείρεται από (ΑΠΟΚΡΟΥΣΙΜΟ*) διαστημικό ηλεκτρισμό (Ebisuzaki et al 2011), άρα η ηλεκτρο-ηφαιστειακή ψύξη ΜΠΟΡΕΙ να ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ! www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1342937X10001966 * https://www.youtube.com/watch?v=C6PhrPVCayw

    ΑπάντησηΔιαγραφή