Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Αίνιγμα: έχει ανεπανάληπτο βάρος και τσακίζει τους ανακριβείς ισχυρισμούς της προπαγάνδας "βρώμικης" ΜΚΟ. Τι είναι;


Έτυχε να δω σήμερα σε διάφορους ιστότοπους άλλη μια "τρομοκρατική" και φυσικά παντελώς ατεκμηρίωτη προπαγάνδα της ΜΚΟ, της οποίας οι φορολογικές της υποθέσεις δεν έχουν ελεγχθεί απ' το 1998, πως "διεθνώς οι πληθυσμοί των ψαριών, πουλιών, θηλαστικών, αμφιβίων και ερπετών έχουν ήδη μειωθεί κατά 60% σε λιγότερο από 50 χρόνια (1970 – 2014)". Πρόκειται για την έκθεση Living Planet Report 2018, που, αν θελήσεις να την κατεβάσεις, σε ρωτούν ποιος είσαι και γιατί κατεβάζεις την έκθεση! Για τέτοια διαφάνεια μιλάμε! Βεβαίως εμφανίζεται κι ένα "απλωμένο χέρι", να ζητά "donate" με διάφορα ποσά σε δολάρια, με έμφαση στο $25. Φαίνεται πως η εδρεύουσα στην Ελβετία ΜΚΟ δεν εκτιμά ιδιαίτερα το ευρώ. Αν δεν τους δώσεις τα στοιχεία σου, δεν δίνουν την έκθεση, δίνουν κάτι σαν έκθεση, επιλεγμένα αποσπάσματα με παντελώς ατεκμηρίωτους και μη επαληθεύσιμους ισχυρισμούς. 

Η επιστημονική γελοιότητα των ισχυρισμών είναι βαθιά κρυμμένη στη σελίδα 49 του 75 σελίδων αρχείου pdf, εκεί όπου δίνει μια ιδέα για την προέλευση των δεδομένων: "The LPI is calculated from data collected at regular intervals over time on populations of mammal, bird, fish, reptile and amphibian species from around the world. These data are gathered from a variety of sources such as journals, online databases and government reports. - Τα δεδομένα λαμβάνονται από περιοδικά, ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και κυβερνητικές εκθέσεις.

Πρόκειται για τυπική περίπτωση GIGO, (Garbage In, Garbage Out), βιβλιογραφικές παρατηρήσεις που δεν είναι απαραίτητο να έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά που μπορούν να μαγειρευτούν κατάλληλα, προκειμένου να δημοσιευθούν "τρομοκρατικά" δήθεν συμπεράσματα. Αν λοιπόν μια κάμερα τοποθετημένη να παρακολουθεί τάπιρους στην Κόστα Ρίκα ή τίγρεις στην Ινδία αποτύχει να καταγράψει ζώα, τα οποία απλά είτε άλλαξαν διαδρομή είτε μετατοπίστηκαν σε άλλη περιοχή χωρίς κάμερες, αυτό μεταφράζεται σε "μείωση" του πληθυσμού των ταπίρων ή των τίγρεων.

Υπάρχει μάλιστα διαθέσιμο για κατέβασμα και technical supplement της "έκθεσης", ολόκληρες 13 σελίδες χωρίς το παραμικρό στοιχείο. Εκτός κι αν "στοιχείο" είναι ...
ο πίνακας της εικόνας, που παρουσιάζει τρεις ενδεικτικούς πληθυσμούς τριών διαφορετικών ειδών και καταλήγει να προσθέτει πουλιά + αρκούδες + καρχαρίες, κάτι δηλαδή σαν μήλα + πορτοκάλια + αχλάδια, αυτό ακριβώς που όλοι οι μαθητές διδάσκονται στο Δημοτικό πως δεν πρέπει να κάνουν. Φυσικά πουθενά δεν υπάρχει η διαφοροποίηση του lost (απώλειες) απ' το missing (αγνοούνται), τα ζώα "χάθηκαν", οπότε χρηματοδοτείστε όσους τα μετρούν ή κάνουν πως τα μετρούν, για να έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη πως κάνατε το χρέος σας.


Συμπτωματικά, λίγο πριν η "βρώμικη" ΜΚΟ δώσει στη δημοσιότητα το "τρομοκρατικό" της κείμενο, στην περιοχή ανατολικά της λίμνης της Καστοριάς ένα αυτοκίνητο τράκαρε τη νύχτα της Παρασκευής 26/10 με άλλη μια αρκούδα. Το μέγεθος της αρκούδας ήταν εντυπωσιακό κι ο Αρκτούρος τη ζύγισε, βρίσκοντάς την στο απίστευτο βάρος ολόκληρα 390-τριακόσια ενενήντα κιλά! Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση του Αρκτούρου "Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρκούδα που έχει καταγραφεί ποτέ από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθώς συνήθως στην Ελλάδα το βάρος των ενήλικων αρσενικών φτάνει τα 250 κιλά". Η διαφορά απ' τα 250 μέχρι τα 390 κιλά είναι αβυσσαλέα και δεν πρόκειται για κάποια αρκούδα που έπασχε από παχυσαρκία επειδή ήταν φυλακισμένη σε ζωολογικό κήπο, πρόκειται για αρκούδα που χαιρόταν την ελευθερία της και την αφθονία τροφής που έβρισκε στη φύση. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Φυσικά καμιά "βρώμικη" ΜΚΟ δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για τους ιδιαίτερα ευημερούντες κι αυξανόμενους πληθυσμούς της αρκούδας στην Ελλάδα, για τους γεωμετρικά αυξανόμενους πληθυσμούς των αγριογούρουνων, που εκτός απ' τις αρκούδες πλέον κι αυτά κυκλοφορούν μέσα σε πόλεις, για τους αυξανόμενους αριθμούς των ζαρκαδιών, ακόμα και των λύκων. Η ευημερία της φύσης δεν "πουλάει", μόνο με την "τρομοκρατική" προπαγάνδα μπορούν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. Τα 390 κιλά της αρκούδας τους πέφτουν πολύ βαριά και δυσκολοχώνευτα!



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και θα υπάρχει αστική απαίτηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου