Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Οι φορολογικές υποχρεώσεις "βρώμικης" ΜΚΟ δεν έχουν εξεταστεί επί 20 χρόνια. Γιατί κ. Τσακαλώτο και κ. Δραγασάκη;


Είναι γνωστό από χρόνια πως τα αρχικά ΜΚΟ σημαίνουν Μπίζνες Καλά Οργανωμένες. Τυχαία έπεσα προχθές πάνω στις οικονομικές καταστάσεις μιας γνωστής "βρώμικης" ΜΚΟ και στην τελευταία δημοσιευμένη κατάσταση, για την οικονομική χρήση 1η Ιουλίου 2016 έως 30 Ιουνίου 2017, βαθιά χωμένες στις σελίδες 33-34, ήταν οι παρατηρήσεις του Ορκωτού Ελεγκτή, που βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα.

Η 3η παρατήρηση κυριολεκτικά "βγάζει μάτι", καθώς ο Ορκωτός Ελεγκτής καταγράφει πως "οι φορολογικές υποχρεώσεις του ιδρύματος δεν έχουν εξεταστεί από τις φορολογικές αρχές για τις χρήσεις 1998/1999 έως 2016/2017". Και μάλλον ούτε και μέχρι σήμερα θα έχουν εξεταστεί, οπότε συμπληρώνεται μια ολόκληρη εικοσαετία μη εξέτασης απ' τις φορολογικές αρχές. Πλέον εναπόκειται στον κ. Τσακαλώτο και στον κ. Δραγασάκη να μας εξηγήσουν πώς και γιατί οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικροεπαγγελματίες εξοντώνονται φορολογικά, όποιο κόμμα κι αν είναι στην κυβέρνηση, αλλά το "ίδρυμα" δεν εξετάζεται απ' τις φορολογικές αρχές επί μια ολόκληρη εικοσαετία. Τι είδους ιδιότυπη φορολογική ασυλία απολαμβάνει το συγκεκριμένο πολυεθνικό ίδρυμα, του οποίου η "μητρική εταιρεία", καθόλου τυχαία προφανώς, εδρεύει στην Ελβετία;

Αλλά ούτε και οι υπόλοιπες παρατηρήσεις του Ορκωτού Ελεγκτή κολακεύουν ιδιαίτερα το "κοινωφελές ίδρυμα", καθώς δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις για δεδουλευμένα έξοδα μισθοδοσίας και για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου απ' την υπηρεσία. Και τα δυο θέματα προφανώς αποτελούν νομοθετημένες υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων, αλλά για μια ΜΚΟ που βρίσκεται στην Ελλάδα 25 χρόνια και τα ...
τελευταία είκοσι (20) χρόνια παραμένει απλησίαστη απ' τις φορολογικές αρχές, οι υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων της προφανώς αποτελούν "ψιλά γράμματα". Έτσι δεν είναι, κα Αχτσιόγλου, της "πρώτη φορά δήθεν αριστερής" κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που, όπως ακριβώς έκαναν Πασοκ-ΝΔ, εξακολουθεί να μην ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στην αγορά εργασίας; 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 


Μετρήστε πόσες κυβερνήσεις αλλάξαμε απ' το 1998/1999 και καμιά δεν ενδιαφέρθηκε να στείλει τις φορολογικές αρχές να εξετάσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις του "ιδρύματος", προφανώς του έτρεφαν απεριόριστη εμπιστοσύνη: ξεκινάμε το 1998/1999 με κυβέρνηση Σημίτη και Υπουργό Οικονομικών το Γιάννο Παπαντωνίου, στη συνέχεια ξανά κυβέρνηση Σημίτη με Υπουργό Οικονομικών αρχικά το Γιάννο Παπαντωνίου και κατόπιν το Νίκο Χριστοδουλάκη, ακολουθεί κυβέρνηση Καραμανλή με Υπουργό Οικονομικών το Γιώργο Αλογοσκούφη, ξανά Καραμανλή με Υπουργό Οικονομικών αρχικά το Γιώργο Αλογοσκούφη και κατόπιν τον αξέχαστο Γιάννη Παπαθανασίου, που μοίραζε επιδοτήσεις για να βάλουμε κλιματιστικά, ακολουθεί η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με Υπουργό Οικονομικών τον τύπο που έχασε το δισκάκι με τη λίστα Λαγκάρντ και στη συνέχεια τον τύπο που κάποια στιγμή θυμήθηκε πως είχε πάρει τη λίστα σε στικάκι, ακολουθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με Υπουργό Οικονομικών το Φίλιππο Σαχινίδη, η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη με Υπουργό Οικονομικών αρχικά το Γιάννη Στουρνάρα και στη συνέχεια το Γκίκα Χαρδούβελη και, τέλος, οι δυο κυβερνήσεις Τσίπρα, με Υπουργό Οικονομικών αρχικά το Γιάννη Βαρουφάκη και στη συνέχεια τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ενδιάμεσα βέβαια, μετά την υπαγωγή μας στα μνημόνια, τον έλεγχο της ΑΑΔΕ πήρε η τρόικα. 

Όλοι οι πιο πάνω είναι ασφαλώς υπόλογοι για το γεγονός πως απ' το 1998/1999 οι φορολογικές υποχρεώσεις της ΜΚΟ δεν έχουν εξεταστεί απ' τις φορολογικές αρχές. Και φυσικά η φορολογική εξαπάτηση/αφαίμαξη των πολλών για να ευνοούνται οι λίγοι δεν είναι τωρινή, κανείς δεν ξεχνά τις συστηματικά ανέλεγκτες off-shore στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ το 2016 είχαμε δει άλλη μια πλευρά της με το "δικαιότερο ΕΝΦΙΑ". Κατά τα λοιπά, πλήρωνε  Έλληνα 24% ΦΠΑ, πλήρωνε ΕΝΦΙΑ, πλήρωνε ΕΤΜΕΑΡ, πλήρωνε κερατιάτικα για να πετυχαίνεις πλεονάσματα 4% προκειμένου να ξεπληρώσεις το επονείδιστο χρέος!!! Και τρέξε το 2019 να ξαναψηφίσεις αυτούς που σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου!



Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και θα υπάρχει αστική απαίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου