Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Η αμηχανία για την αδήριτη πραγματικότητα μπέρδεψε τη γραμμή της κλιματικής προπαγάνδας!


Το ιστολόγιο εκφράζει την αμέριστη θλίψη του για την τραγωδία της Αν.Αττικής. Εκατομμύρια Έλληνες έχουμε περάσει απ' το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι, που ποτέ πια δεν θα είναι τα ίδια. Συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, καλό κουράγιο σ' όσους έχασαν περιουσίες. 

Επί της κλιματικής επικαιρότητας τώρα, στις 9/7/2018 ο προπαγανδιστής της κλιματικής απάτης Guardian έβλεπε ένα "global heatwave - παγκόσμιο κύμα ζέστης", που φυσικά λιώνει τους πάγους της Αρκτικής ζώνης. Απαραίτητο συμπλήρωμα ήταν φυσικά η φωτογραφία μια πολικής αρκούδας να δοκιμάζει τον πάγο πριν βουτήξει, πάγος που ήταν "λεπτός", βεβαίως-βεβαίως. Είναι καλά μελετημένη η προπαγάνδα, χτυπά κατευθείαν στις ευαίσθητες χορδές: αρχικά προσπαθεί να προκαλέσει οίκτο για τις "καημένες" αρκούδες, ώστε στη συνέχεια να υποβάλλει και την παρόρμηση "κάτι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε τις αρκούδες, ας βάλουμε αιολικά!" Κι ακολουθούσε στο άρθρο μια βαθυστόχαστη ανάλυση για τους πάγους που λιώνουν στη Σιβηρία, μια περιοχή που στο υποσυνείδητο όλου του πλανήτη είναι καλυμμένη με πάγους κι υποφέρει από "σιβηριανούς" χειμώνες.

Φυσικά οι πολικές αρκούδες είναι μια χαρά, οι πληθυσμοί τους είναι πιο ρωμαλέοι από ποτέ κι είναι ακριβώς η Σιβηρία η περιοχή όπου εμφανίζονται στις πλαγιές σαν "κοπάδια από πρόβατα". Το ίδιο και οι πληθυσμοί των πιγκουίνων στην Ανταρκτική, το ίδιο οι πληθυσμοί της άγριας πανίδας παντού: η Ελληνική ύπαιθρος έχει γεμίσει με πρωτοφανείς πληθυσμούς αγριογούρουνων, ζαρκαδιών, ελαφιών, αρκούδων, ζώων που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την εκρηκτική αύξηση της βλάστησης που έχει φέρει η άνοδος της συγκέντρωσης CO2 στην ατμόσφαιρα. Άνοδος που οφείλεται βέβαια κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος στην απελευθέρωσή του απ' τους ωκεανούς κι όχι στις ανθρωπογενείς εκπομπές.

Μόλις 4 μέρες μετά το Guardian, στις 13/7/2018, ένας άλλος προπαγανδιστής της κλιματικής απάτης, το Scientific American, (που δεν είναι ούτε Scientific ούτε American, απ' το 1986 ανήκει στο Γερμανικό όμιλο Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck της Στουτγάρδης), κινήθηκε σε ...
εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: ανακαλύπτοντας το προφανές, έγραψε για "record snow cover - πρωτοφανή χιονοκάλυψη", που δεν αφήνει καλοκαιριάτικα τα μεταναστευτικά πουλιά να αναπαραχθούν φέτος στην Αρκτική! Φυσικά και για το καθυστερημένο χιόνι φταίει πάντα η "κλιματική αλλαγή", για ο,τιδήποτε συμβαίνει πλέον φταίει η "κλιματική αλλαγή". Υποθέτουμε πως φταίει και για το ό,τι μετά από χρόνια δεν πήρε το πρωτάθλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός, ενώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο κυριάρχησαν οι ΑφροΓάλλοι, που είναι μαθημένοι από ζέστη κι ασφαλώς προσαρμόζονται καλύτερα στην "υπερθέρμανση του πλανήτη". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις ή να ρυθμίσετε κατάλληλα την προτεραιότητα προβολής στο Facebook, διαφορετικά δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση.


Μέσα σε 4 μόλις μέρες δυο αντικρουόμενα μεταξύ τους δημοσιεύματα, το ένα βλέπει τους πάγους να λιώνουν στην Αρκτική και το άλλο τους πάγους να σκεπάζουν την Αρκτική. Όπως βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα, τόσο κατά το BBC όσο και για όλη την υπόλοιπη κλιματική προπαγάνδα, ο Αρκτικός Ωκεανός έπρεπε να είναι χωρίς πάγους εδώ και πέντε χρόνια. Οπότε, η αδήριτη πραγματικότητα, που θέλει τους πάγους να μην εννοούν να λιώσουν και μετά το 2012 ν' αυξάνονται, είναι πολύ ενοχλητική για την κλιματική προπαγάνδα. Κι ως γνωστόν, όταν στην προπαγάνδα δεν αρέσει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! 

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση εμφανίζεται επί λέξει η φράση "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, θεωρείται παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και θα υπάρχει αστική απαίτηση.



4 σχόλια:

  1. Άλλο χιονι το οποίο κάθε χρόνο λιώνει και αποκαλύπτεται η τροφή για τα πουλιά και άλλο πάγοι. Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.
    Επιπρόσθετα το ζήτημα δεν είναι οι πληθυσμοί των αρκούδων και των πιγκουίνων αλλά το λιώσιμο των πάγων.

    Ένα λοιπόν άρθρο που να δείχνει ότι η έκταση των πάγων έχει παραμείνει σταθερή θα αρκούσε για να στηριχθεί το επιχείρημά σας, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί γιατί τα στοιχεία (αεροφωτογραφίες, δορυφορικές λήψεις) δείχνουν ότι αποδεδειγμένα υπάρχει μείωση της έκτασης των πάγων.
    π.χ https://www.independent.co.uk/environment/earth-ice-melting-glaciers-disappearing-glacier-los-glaciares-national-park-us-geological-survey-a7730466.html
    που στηρίζεται σε άρθρο στο Science(το παγκοσμίου φήμης υψηλών προδιαγραφών Επιστημονικό Περιοδικό) και σε στοιχεία της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ με καταγεγραμμένες υποχωρήσεις πάγων.

    Συνεπώς κάνετε cherry picking στοιχείων που σας βολεύουν για να φτάσετε στο συμπέρασμα που θέλετε εξ αρχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θα επισκεφθείτε το Δανέζικο Ινστιτούτο που δίνει καθημερινά τον πάγο της Γροιλανδίας θα διαπιστώσετε πως το χιόνι κι ο πάγος στην Αρκτική είναι αλληλένδετα.

      Όσο για τους "παγετώνες που χάνονται", δείτε εδώ: http://greeklignite.blogspot.gr/2015/11/blog-post_28.html κι εδώ: http://greeklignite.blogspot.gr/2016/02/google-earth-1948-2005.html κι εδώ: http://greeklignite.blogspot.gr/2016/11/blog-post_16.html

      Θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο από πού ενημερώνεστε, η κλιματική προπαγάνδα θέλει το "πίστευε και μη ερεύνα". Και διαβάστε και λίγο γεωλογία του πλανήτη, θα διαπιστώσετε πως τίποτα δεν είναι σταθερό στη γεωλογική κλίμακα χρόνου, συνεπώς γιατί πρέπει να είναι οι πάγοι σταθεροί σε έκταση;

      Διαγραφή
  2. Από έκθεση του Δανέζικου Ινστιτούτου αντιγράφω: http://polarportal.dk/fileadmin/polarportal/Polar-portal-saeson-rapport-2017-UK.pdf

    "Since 2002, the total mass balance for
    Greenland’s Ice Sheet has been negative, with
    losses typically amounting to around 200 to
    300 Gt per year. These figures include both
    losses in the surface mass balance and losses
    in the form of glaciers and icebergs. In the
    2016-17 season, however, the total mass
    account appears to have ended with a zero –
    or perhaps with a modest positive result. The
    average loss of ice when icebergs calve off
    into the sea is around 500 Gt. If you deduct
    this from 544 Gt, which is the result of the
    surface mass balance, the net result is that
    Greenland’s Ice Sheet has gained a small
    amount of mass this year – around 44 Gt.
    However, this figure should be seen in the
    light of the total ice mass that the Ice Sheet
    has lost since 2002 – i.e. 3600 Gt.
    Unfortunately, 44 Gt is almost literally just a
    drop in the ocean."

    Δηλαδή την περίοδο 2016-17 αυξήθηκε η μάζα πάγου κατά 44Gt, όταν από το 2002 χάνεται 200-300 Gt μάζας πάγου. Συνεπακόλουθα το Δανέζικο Ινστιτούτο βαφτίζει την αύξηση του 2016-2017 "σταγόνα στον ωκεανό".

    Άλλη μια πηγή σας διαψεύδει.
    Ευχαρίστως να δεχθώ ότι τίποτα δεν είναι σταθερό, ειδικά σε γεωλογικούς χρόνους, δεν μπορεί όμως να χρησιμοποιούμε μια πηγή για 1-2 χρόνια που τα στοιχεία μας βολεύουν(αύξηση μάζας στην Γροιλανδία), και να πετάμε από το παράθυρο μεγαλύτερα trends μείωσης μάζας σε μεγαλύτερα χρονικά εύρη από την ίδια πηγή που δε μας βολεύουν. Αυτό δεν είναι επιστημονική ανάλυση.

    Αν το Science και η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ κάνουν προπαγάνδα θα το έχω υπόψιν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν κινείστε σε μια ημιτονοειδή καμπύλη, κινείστε σε ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά μακροπρόθεσμα κινείστε οριζόντια. Κατά παρόμοιο τρόπο, το να λέτε τι συνέβη από το 2002 μέχρι το 2016, χωρίς να εξετάζετε τι έχει συμβεί σε προηγούμενο ευρύτερο χρονικό διάστημα, είναι σαφώς cherry picking. Απαντήστε λοιπόν στο απλό ερώτημα: πού βρέθηκαν οι 200-300Gt πάγου, που "χάθηκαν" σ' αυτό το διάστημα; Πολύ απλά σχηματίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, το 1903 ο Αμούδσεν είχε δει το Βόρειο Πέρασμα ανοικτό από πάγους. Και το 1903 δεν υπήρχαν ανθρωπογενείς εκπομπές, ώστε να ενοχοποιούνται απ' την προπαγάνδα της εποχής. Συνεπώς είναι προφανές πως υπάρχουν κύκλοι αύξησης και μείωσης των ποσοτήτων πάγου στους πόλους, όπως υπάρχουν και κύκλοι ανόδου και καθόδου της στάθμης των ωκεανών. Κύκλοι στη γεωλογική κλίμακα του χρόνου, όχι την ανθρώπινη, ούτε των τηλεοπτικών δελτίων προπαγάνδας.

      Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ επί Ομπάμα σαφώς κι έκαναν προπαγάνδα κι ακόμα κάνουν, ο Τραμπ δεν έχει ελέγξει πλήρως το σύστημα. Και δεν έχει πείσει πως θέλει να το ελέγξει.

      Όσο για το τι κάνει φέτος ο πάγος της Γροιλανδίας, το Δανέζικο Ινστιτούτο στο οποίο σας παρέπεμψα είναι στη διεύθυνση https://www.dmi.dk/en/groenland/maalinger/greenland-ice-sheet-surface-mass-budget/. Εξαιρετικά "άβολο" και το φετινό διάγραμμα, έχει βάλει εντυπωσιακά πολύ πάγο και στην "καρδιά" της εποχής λιωσίματος πρακτικά αρνείται να λιώσει. Μέχρι να εμφανιστεί η αξιολόγηση στο polarportal θα περάσει κανένας χρόνος. Στη λογική του "άσε και βλέπουμε".

      Διαγραφή