Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Το "ηθικό πλεονέκτημα", που έγινε "ηθικός κατήφορος", της δήθεν "πρώτης φορά αριστεράς".


Αυτό το ιστολόγιο δεν γράφει μόνο για τη ΔΕΗ, αλλά, καθώς ο λιγνίτης συνδέεται επί 65 χρόνια με τη δημόσια ΔΕΗ, παρακολουθεί την επικαιρότητα και δεν "μάσησε" ποτέ τα λόγια του για τα τεκταινόμενα εκεί. Έτσι, το καλοκαίρι 2014 αποκάλυψε το μέγα σκάνδαλο της "στημένης" επιστράτευσης των απεργών ενάντια στη "Μικρή ΔΕΗ", που λίγο αργότερα έφθασε στη Βουλή ως ερώτηση του Σύριζα, και στις 22/1/2015 δημοσίευσε προκήρυξη μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού στη ΔΕΗ όταν στις 25/1/2015 είχαμε βουλευτικές εκλογές. Επίσης κάλυψε τη μεγάλη κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου, που έγινε τον Ιούνιο 2017. Σήμερα υπάρχει μια νέα αποκάλυψη, διαβάστε μέχρι το τέλος.

Καταρχήν η επικαιρότητα είναι πως στις 18/4 κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τίτλο "Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού", που αφορά την  "αποεπένδυση", όπως βάφτισαν οι Σύριζα/Ανελ το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς επείγονται να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία πριν τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας κατηγορούσε το καλοκαίρι 2014 τους ΣαμαροΒενιζέλους πως "σαν τον κλέφτη" φέρνουν το νομοσχέδιο της "Μικρής ΔΕΗ" σε θερινό τμήμα, οπότε τώρα πρωτοτυπεί και το δικό του ξεπούλημα το φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. ¨Έτσι στις 20/4 το νομοσχέδιο συζητήθηκε ήδη στις Επιτροπές της Βουλής.

Στην Αιτιολογική Έκθεση του νομοσχέδιου, μπορεί κανείς να διαβάσει απίστευτες γελοιότητες, π.χ. ότι με το ξεπούλημα των ...
λιγνιτικών μονάδων "δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή περισσότερων ισχυρών διεθνών παικτών στην ελληνική αγορά, την προσέλκυση επενδύσεων και τελικά τη μείωση των τιµών ενέργειας στον τελικό καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας." Ποιος εμπόδιζε μέχρι τώρα τους "ισχυρούς διεθνείς παίκτες" να επενδύσουν στην Ελληνική αγορά; Δεν γνωρίζουν πως ήδη εδώ και χρόνια η Engie, (πρώην Gaz de France), συμμετέχει σε σταθμό παραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο; Και πώς ακριβώς περιμένουν να μειωθούν οι τιμές στον τελικό καταναλωτή, όταν αυτοί που παίρνουν φθηνό ρεύμα απ' τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ το εξάγουν για να κερδίσουν περισσότερα ή όταν έχουν γεμίσει την αγορά ηλεκτρισμού με μεσάζοντες; Από πότε η παρεμβολή μεσαζόντων λειτουργεί υπέρ της μείωσης των τιμών; 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. 

Όπως είχε εξαγγείλει, η Γενοπ ανακοίνωσε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τη Δευτέρα 23/4, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, (ημέρα ονομαστικής γιορτής του προέδρου της, μένει να δούμε αν θα είναι και ο ίδιος τροπαιοφόρος). Φαίνεται πως η πιθανότητα να απεργήσουν κάποιοι τρομοκράτησε το Σύριζα, καθώς το 2019 είναι χρονιά προγραμματισμένων απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων : και ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές και βουλευτικές. Έτσι κάποιοι Συριζαίοι καλοθελητές, ενεργώντας ως "βασιλικότεροι του βασιλέως", το διέπραξαν: σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες απ' την Πτολεμαΐδα, κάποιοι περιέφεραν κατάσταση την Παρασκευή 20/4, ζητώντας από εργαζόμενους να δηλώσουν προκαταβολικά αν θα απεργήσουν τη Δευτέρα 23/4! Δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι αυτό, ίσως μας το διευκρινίσει η ΔΕΗ, πάντως θυμίζει άλλες εποχές, τρομοκράτησης των εργαζόμενων και σε κάθε περίπτωση δεν έχει σχέση με το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς". Αντίθετα, μάλλον "ηθικό κατήφορο" δείχνει. 


Αναδημοσίευση σε άλλα μέσα: Αναδημοσιεύστε ελεύθερα, με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, αλλά μόνο εφόσον υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή : κάτω απ' την αναδημοσιευμένη ανάρτηση πρέπει να εμφανίζεται το "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr". Χωρίς σαφή και ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή, η αναδημοσίευση ΔΕΝ επιτρέπεται! Και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου για εμπορικούς σκοπούς. Βασικά, είναι μια άδεια Creative Commons.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου