Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Μια πανάκριβη ιδεοληψία, κόστισε μέχρι τώρα πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ κι αφήνει πίσω θύματα!


Η προπαγάνδα των αεριτζήδων λέει να βάλουμε ΑΠΕ, δήθεν για "να σώσουμε τον πλανήτη", στην πραγματικότητα για να καίμε φυσικό αέριο, καθώς είναι παγκοσμίως γνωστή πλέον η αναξιοπιστία ηλεκτροδότησης με αιολικά και Φ/Β.

Η απίστευτη γελοιότητα της προπαγάνδας, τόσο των ΑΠΕτζήδων όσο και των βρώμικων ΜΚΟ, λέει πως είναι πολλά λεφτά το 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ, που θα κοστίσει η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, ονομαστικής ισχύος 660MW ηλεκτρικά + 140MW θερμικά, διασφαλίζοντας ηλεκτροδότηση για τη χρεοκοπημένη χώρα και φθηνή θέρμανση για την πόλη της Πτολεμαΐδας. Εκείνο που φυσικά αποσιωπούν συστηματικά οι -χρηματοδοτούμενοι απ' το εξωτερικό- προπαγανδιστές είναι πως αν δουλεύει η Πτολεμαΐδα 5 θα καίει Ελληνικό λιγνίτη, που θα παράγεται σε Ελληνικό έδαφος και θα δίνει δουλειές σε Ελληνικά χέρια, μη επιτρέποντας να καταναλωθεί εισαγόμενο φυσικό αέριο, που στέλνει τα λεφτά μας στο εξωτερικό και κάνει πλούσιους κάποιους αεριτζήδες.

Κι ακόμα περισσότερο αποσιωπούν την αξιοπιστία ηλεκτροδότησης, που έχει μια νέα λιγνιτική μονάδα και που απέχει έτη φωτός απ' την ανύπαρκτη αξιοπιστία αιολικών και Φ/Β. Ήρθε ωστόσο ο Γενάρης του 2017 για να καταδείξει με τον πιο αδιάσειστο τρόπο ότι τα λεφτά που κατευθύνονται σε αιολικά και Φ/Β είναι εντελώς πεταμένα και η χώρα όπου αποδείχθηκε αυτό είναι η Γερμανία, η χώρα με τα περισσότερα αιολικά και Φ/Β από κάθε άλλη στην Ευρώπη. Μέχρι το τέλος του 2016 η Γερμανία είχε εγκατεστημένα 44,80GW χερσαία αιολικά, 4,13GW υπεράκτια αιολικά και 40,41GW Φ/Β, όπως φαίνεται στο γράφημα. Αθροιστικά και τα τρία συστήματα δίνουν 89,34GW, έχουν κοστίσει στους Γερμανούς πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ και το βασικό και κρίσιμο ερώτημα είναι ποια είναι η απόδοση του επενδυμένου κεφαλαίου, φυσικά για την κοινωνία και τους πολίτες, όχι για την τσέπη αυτών που ενθυλάκωσαν τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την απάντηση την είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση: επί ένα ολόκληρο δεκαήμερο, από τις 16 μέχρι τις 25 Γενάρη 2017, τα 48,93GW χερσαία και υπεράκτια αιολικά παρήγαγαν από 0,5GW έως το πολύ 6GW και τα βράδια τα Φ/Β ήταν απλώς ανύπαρκτα, οπότε τα συνολικά 89,34GW έδιναν στο σύστημα μόνο ό,τι έδιναν τα αιολικά.

Για να καταλαβαίνουμε καλύτερα το μέγεθος της απίστευτης ανοησίας, η χρεοκοπημένη Ελλάδα χρειάζεται τα χειμωνιάτικα βράδια το πολύ 8,8GW και, αν είχε ποτέ βάλει τα 89,34GW αιολικά και Φ/Β, που έβαλε η Γερμανία, δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα αυτά να διασφαλίσουν ποτέ την ηλεκτροδότηση της Ελλάδας, αν υποθέσουμε πως ...
είχαμε τα πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ για να τα πετάξουμε σε αιολικά και Φ/Β και "να σώσουμε τον πλανήτη". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Η Πτολεμαΐδα 5 βρέξει-χιονίσει θα δίνει πάνω από 0,6GW καθαρά στο σύστημα, την ώρα που τα 49,83GW των χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών στις 15:00 της 22.1.2017 έδιναν μόλις 0,49GW. Και μην πει κανείς πως κάποια άλλη στιγμή έδιναν πολύ περισσότερα, γιατί ο ηλεκτρισμός δεν αποθηκεύεται οικονομικά, πρέπει να υπάρχει τη στιγμή που τον ζητά ο καταναλωτής κι αν δεν υπάρχει, το αποτέλεσμα είναι ένα ξεγυρισμένο μπλακ άουτ. Στον ηλεκτρισμό καμιά σημασία δεν έχει τι μπορεί να παράγει μια ανεμογεννήτρια, σημασία έχει το πώς το παράγει, αν είναι σε μορφή αξιοποιήσιμη προς όφελος των καταναλωτών. Ε, με τα αιολικά η μορφή στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος δεν είναι αξιοποιήσιμη, γι' αυτό και οι Γερμανοί και οι Δανοί και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι και οι Σκωτσέζοι κι όλοι όσοι έβαλαν αιολικά ψάχνουν συνεχώς πελατεία στη διεθνή αγορά για να ξεφορτωθούν το τυχαίο και γι' αυτό άχρηστο ρεύμα των αιολικών. Το 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ, που θα κοστίσει η Πτολεμαΐδα 5 θα πιάσει πολύ περισσότερο απ' τα πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ των Γερμανών για τα αιολικά και τα Φ/Β τους.

Η Γερμανία έχει λεφτά, που τα μάζεψε στεγνώνοντας τον Ευρωπαϊκό Νότο κι έχει την πολυτέλεια να κάνει πανάκριβες ανοησίες, πετώντας 200 δισεκατομμύρια ευρώ στο βρόντο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει μια ιδεοληψία, την κατάργηση των πυρηνικών. Αλλά η χρεοκοπημένη χώρα δεν έχει τέτοια πολυτέλεια, γι' αυτό και θα το πω άλλη μια φορά: κ.Σταθάκη: το όραμα για μια Ελλάδα γεμάτη αιολικά είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά του λαού και του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου