Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ και Γουαϊόμινγκ στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα: στο Υπουργείο της Μεσογείων ακούει κανείς;


Η προπαγάνδα για τις ΑΠΕ δείχνει πάντα ανεμογεννήτριες, προσπαθώντας να περάσει στο υποσυνείδητο των ανυποψίαστων πως "ΑΠΕ σημαίνει αιολικά", μη τυχόν και κάποιος θεωρήσει ότι "ΑΠΕ" μπορεί να είναι και τα υδροηλεκτρικά ή η γεωθερμία ή η βιομάζα, πολύ πιο αξιόπιστες πηγές ενέργειας απ' τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά. Δυστυχώς για την προπαγάνδα, η παροιμιώδης αναξιοπιστία των αιολικών πλέον έχει γίνει αντιληπτή σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, οι επενδύσεις σε αιολικά μειώνονται παντού κι αυτό που θα μείνει σε λίγα χρόνια θα είναι μόνο δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες να περιμένουν στη σειρά για αποσυναρμολόγηση.

Είναι δε τέτοια η αναξιοπιστία των αιολικών, που στην Πολιτεία του Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ θέλουν να τα κηρύξουν εκτός νόμου! Το ιστολόγιο βρήκε και σας παρουσιάζει σήμερα, στην πιο πάνω εικόνα, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πολύ πρόσφατα, με τίτλο "Electricity production standard". Το νομοσχέδιο προσδιορίζει τις επιτρεπόμενες πηγές ηλεκτροπαραγωγής στο Γουαϊόμινγκ και μπορεί η Πολιτεία να είναι εξαιρετικά ανθρακοπαραγωγός, αλλά η αναφορά του κάρβουνου ως πρώτου στη σχετική λίστα είναι εντελώς συμπτωματική, η αναφορά γίνεται αλφαβητικά. Δεύτερη λοιπόν επιτρεπόμενη πηγή είναι τα υδροηλεκτρικά, 3η το φυσικό αέριο, 4η τα Φ/Β στις στέγες (έως 25kw), 5η τα πυρηνικά και 6η το πετρέλαιο. Στη "Μέκκα του καπιταλισμού", τις ΗΠΑ, δεν αφήνουν την κατά τα λοιπά "ελεύθερη αγορά" ν' αποφασίσει ποιες είναι οι "κατάλληλες" ή "αποτελεσματικές" πηγές ηλεκτροπαραγωγής, δεν αφήνουν τα αιολικά να μπουν στην αγορά και επιχειρούν να τα εξοβελίσουν "στο πυρ το εξώτερο"! Φυσικά δεν περιμένω ν' αφουγκράζεται ...
κανείς στο Υπουργείο της Μεσογείων τις πέραν του Ατλαντικού εξελίξεις, αυτό φαίνεται να έχει αλωθεί πλήρως απ' το αιολικό λόμπυ και τους "αεριάδες", καμιά σημασία δεν φαίνεται να έχει ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε περισσότερα για τα νέα "μεγαλουργήματα" του Συριζο-ΑΝΕΛ Υπουργείου Ενέργειας.


Το Γουαϊόμινγκ στις πρόσφατες εκλογές ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία τον Τραμπ, δίνοντάς του 68,2% και τους τρεις του εκλέκτορες, έναντι μόλις 21,9% την Κλίντον. Κι ο Τραμπ ξεκίνησε ήδη ν' ανταποδίδει στους ψηφοφόρους του την προτίμηση προς την αληθινή ενέργεια: ήδη απ' την 1η μέρα της ορκωμοσίας του έχει εξαφανιστεί απ' την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου κάθε αναφορά στην "κλιματική αλλαγή" και τη θέση της έχει πάρει, ως ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ θέμα πολιτικής, το "America First Energy Plan", η εξωτερική πολιτική είναι στη 2η θέση, οι δουλειές και η ανάκαμψη της οικονομίας στην 3η, οι ένοπλες δυνάμεις στην 4η. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Το μήνυμα που στέλνει ο Τραμπ για την ενέργεια είναι περισσότερο κι από σαφές, οι ΗΠΑ στα αμέσως επόμενα χρόνια θα πλημμυρίσουν τον πλανήτη στο φθηνό -γι' αυτούς-σχιστολιθικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο: "We must take advantage of the estimated $50 trillion in untapped shale, oil, and natural gas reserves". Την ίδια στιγμή που η Γερμανική ΕΕ οδηγείται σε καταναγκαστική "απανθρακοποίηση" της οικονομίας, προκειμένου να στηρίξει τις πωλήσεις των αναξιόπιστων Γερμανικών αιολικών & Φ/Β και τις Γερμανικές ηλεκτροκίνητες σαβούρες που μας ετοιμάζουν, οι ΗΠΑ θα πάνε σε υπερπαραγωγή ορυκτών καυσίμων, διασφαλίζοντας φθηνή ενέργεια στη βιομηχανία και την οικονομία τους. Η Κίνα, η Ινδία κι όλη η ΝΑ Ασία, ακόμα και η γειτονική μας Τουρκία επενδύουν συνεχώς στο κάρβουνο κι εξασφαλίζουν ανταγωνιστική χαλυβουργία, οπότε δεν χρειάζεται να σας πως εγώ ποιες χώρες θα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία και ποιες χώρες θα συνεχίζουν να στενάζουν κάτω απ' τη μπότα της Γερμανικής λιτότητας.

Χάρη στην κοντόφθαλμη κι εγωιστική πολιτική της Μέρκελ και του Σόιμπλε, που επιμένουν στα τερατώδη εμπορικά πλεονάσματα της Γερμανίας, που προκαλούν τα απίστευτα αντίστοιχα ελλείμματα του Ευρωπαϊκού Νότου, ακόμα κι αν η Λεπέν χάσει τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου από τη "συμμαχία των προθύμων", θα είναι το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για τις επόμενες. Όσο η Γερμανική ΕΕ βαδίζει στο δρόμο που χάραξαν οι Γερμανοί, το ευρώ, αργά ή γρήγορα, θα οδεύσει προς διάλυση. Για ακόμα μια φορά η αλαζονεία των Γερμανών διαλύει την Ευρώπη, μετά το ναζισμό τώρα προάγει τον ακροδεξιό εθνικισμό. Και το πιο "ωραίο" είναι πως αυτή τη φορά θα είναι πολλοί στην Ευρώπη αυτοί που θα χαρούν με τη διάλυση της ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου