Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Το success-story της Energiewende τσακίζει τα Γερμανικά νοικοκυριά. Όπως και τα Ελληνικά.


"Ο άνεμος φυσά δωρεάν κι ο ήλιος λάμπει τζάμπα" είναι η μόνιμη επωδός των πράσινων παπαγάλων εδώ και μια δεκαετία. Κάποιοι έκαναν το λάθος να τους πιστέψουν, μ' αποτέλεσμα να φουσκώσουν υπέρμετρα οι τσέπες όσων πουλάνε ανεμογεννήτριες και Φ/Β και ν' αδειάσουν οι τσέπες των νοικοκυριών. Θαυμάστε λοιπόν σήμερα πώς το καταπληκτικό success-story της Energiewende τσακίζει τα Γερμανικά νοικοκυριά, πόσο "δωρεάν" είναι ο άνεμος και πόσο "τζάμπα" είναι ο ήλιος.

Το πιο πάνω γράφημα προέρχεται απ' το strom-report.de, και δείχνει την εξέλιξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνει κατά την τελευταία δεκαετία ένα μέσο Γερμανικό νοικοκυριό, που καταναλώνει ετησίως 3500kWh, (δηλαδή 1167kWh το τετράμηνο). Μέσα στην τελευταία δεκαετία η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε 50%, από 19,46 λεπτά/kWh σε 29,13 λεπτά/kWh κι έχει σταθεροποιηθεί στα ψηλά επίπεδα την τελευταία τετραετία. Το αποτέλεσμα στην κοινωνία το βλέπουμε στο κάτω δεξιά πλαίσιο, αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των νοικοκυριών που οι πάροχοι τους κόβουν τη σύνδεση επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό.

359.319 νοικοκυριά είδαν λοιπόν το 2015 να τους κόβεται το ρεύμα και μη φανταστείτε πως το έκοψαν για καμιά υπερβολική οφειλή, π.χ. τα 1000 ευρώ που φέρεται να είχε πει ο Σκουρλέτης προς τη ΔΕΗ, εκεί το ρεύμα το κόβουν μόλις η οφειλή ξεπεράσει τα 100 ευρώ! Η μέση οφειλή ανερχόταν το 2015 στο "αστρονομικό" ποσό των 119 ευρώ, όταν το 2014 ήταν 121 ευρώ. Επιπλέον, 6,3 εκατομμύρια νοικοκυριά έλαβαν προειδοποίηση διακοπής για ανεξόφλητο λογαριασμό, δηλαδή το ένα στα επτά νοικοκυριά! Ας τα βλέπουν εδώ κάποιοι, που κάθε τόσο δεν πληρώνουν και τους κόπηκε ξανά το ρεύμα όταν δεν πλήρωσαν τη δόση για συνολική οφειλή δεκάδων χιλιάδων ευρώ: γιατί, ορέ κοπέλια, φτάσατε να χρωστάτε πάνω από 100.000€;

Μιλούμε πάντα για την πλούσια Γερμανία, αυτή που με το ευρώ μάζεψε όλο το χρήμα τηςΕυρώπης, αλλά προφανώς δεν ωφελήθηκαν τα νοικοκυριά, κάποιος αλλος ωφελήθηκε, μαντέψτε εσείς ποιός ήταν αυτός, εγώ πάντα μπορώ να δώσω λίγη τροφή για σκέψη με το ιστορικό διάγραμμα της μετοχής των φίλων του Μητσοτακέικου. Δεν ξέρω πώς τη λέτε εσείς μια πολιτική που ...
κάνει τις μεγάλες εταιρείες πλουσιότερες και τα νοικοκυριά φτωχότερα, εγώ πάντως τη λέω ταξική και νεοφιλελεύθερη κι αυτή είναι η ΕΕ σήμερα. Και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας έδινε το strom-report.de τη γεωγραφική κατανομή αυτών των νοικοκυριών που είδαν να τους κόβεται το ρεύμα, κάτι μου λέει πως είναι μάλλον κάπου προς τα ΒΑ κι όχι προς τα ΝΔ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Αυτό που οδήγησε τα τιμολόγια στη Γερμανία 50% πάνω σε μια δεκαετία δεν είναι τίποτ' άλλο απ' την αλματώδη εγκατάσταση αιολικών και Φ/Β. Κι αν νομίζετε πως αυτά γίνονται μόνο στη Γερμανία, το διπλανό διάγραμμα δείχνει την προβλεπόμενη εξέλιξη των τιμολογίων του ρεύματος στη χρεοκοπημένη Ελλάδα, με συνεχή αύξηση μέχρι το 2030, αν υλοποιηθεί ο Οδικός Χάρτης για το 2050, με τον "εθνικό στόχο" της Μπιρμπίλη και του Σκουρλέτη, για εγκατάσταση 7500MW αιολικών μέχρι το 2020, τα 2500MW Φ/Β για το 2020 τα έχουμε ήδη βάλει μέχρι το 2014. Αν η Γερμανία είναι πλούσια, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, οι Έλληνες πληρώνουν επί πολλά χρόνια φόρο οικονομικής κατοχής στους δανειστές και δεν αντέχουν να πληρώνουν κι άλλο τα πειράματα συντήρησης αγρίως επιδοτούμενων και δήθεν "πράσινων" θέσεων εργασίας στις φάμπρικες της Γερμανίας και της Δανίας.

Όταν λοιπόν σας ξαναπούν πως "ο άνεμος φυσά δωρεάν κι ο ήλιος λάμπει τζάμπα", έχετε ποικιλία επιλογών: είτε να πείτε "δώσαμε, δώσαμε" είτε να πείτε "τα ψέματα και η προπαγάνδα έχουν και όρια" είτε "να τους πάρετε με τις πέτρες", όπως έλεγε ο ΓΑΠ. Η επιλογή, δική σας.




1 σχόλιο:

  1. Τι να πούμε και στην Ελλάδα όπου μέσα σε πέντε χρόνια (2010-15)η αύξηση ήταν 98%;
    https://diastavrumenapira.wordpress.com/2015/07/24/%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%b7-%cf%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή