Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

"Χριστούγεννα" θα πει πως γεννήθηκε ο Χριστός, όχι ευκαιρία για στήσιμο λούνα παρκ "της αρπαχτής"


Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα στολίζουμε δέντρο ή καραβάκι και φέτος ο Δήμος της Αθήνας επέλεξε να στήσει στο Σύνταγμα ένα ομοίωμα καραβιού. Δεν περιορίστηκε ωστόσο σ' αυτό, αλλά είχε και μια πιο "πρωτότυπη" σκηνοθετική άποψη, οπότε στις 20 Δεκέμβρη έστησε τη διάσημη πλέον Ρόδα. Αφού λοιπόν έχουμε λυμένα όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, μέχρι και τα "παγωμένα" "βραχυπρόθεσμα" μέτρα για το χρέος ξεπάγωσαν, μέρες τώρα όλη την Αθήνα, μέσω των ΜΜΕ όλη την Ελλάδα και μέσω των κοινωνικών δικτύων όλο τον πλανήτη, ένα ερώτημα τον απασχολούσε: "πότε θα δουλέψει η Ρόδα;" Ανταποκρινόμενος στην αγωνία των πολιτών, μόλις χθες το πρωί ο Δήμος Αθηναίων μας ανακοίνωσε πως "Η Ρόδα του Συντάγματος θα λειτουργήσει μόνο όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της".

Η ανακοίνωση του Δήμου φούντωσε φυσικά κι άλλο τη συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς οι νόμιμες διαδικασίες, που τις θυμήθηκε στις 27 Δεκέμβρη ο Καμίνης, σ' όλο τον πολιτισμένο κόσμο θα είχαν δρομολογηθεί αρκετές εβδομάδες νωρίτερα. Πριν βεβαίως την "κατόπιν εορτής" ανακοίνωση του Δήμου, είχαν προηγηθεί η δημοσίευση φωτογραφιών για ...
επισφαλή στήριξη της βάσης της Ρόδας πάνω σε ξύλινα καδρόνια και η παραγγελία διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για πολεοδομικές παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα "πότε θα δουλέψει η Ρόδα;" δόθηκε χθες βράδυ, καθώς μέσα στη νύχτα ξεκίνησε το ξήλωμα μιας κατασκευής που δεν λειτούργησε ποτέ. Ούτε καν 30 ώρες δεν είχαν περάσει απ' την ανάρτηση της χθεσινής ανακοίνωσης και με νέα, σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμος Αθηναίων λέει πως "ζήτησε την αποσυναρμολόγηση και την απομάκρυνση της Ρόδας από το Σύνταγμα". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Μετά το απίστευτο Χριστουγεννιάτικο φιάσκο του Δήμου Αθηναίων, που φυσιολογικά θα πρέπει να επιφέρει τουλάχιστον κάποιες συνέπειες στις αναθέσεις καθηκόντων, το ιστολόγιο σας δίνει σήμερα ένα βίντεο με το χριστουγεννιάτικο δέντρο-φωτορρυθμικό, που έστησε φέτος ο Δήμος Πράγας στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, κοντά στο διάσημο ρολόι της Πράγας. Δεν ξέρω αν οι τουρίστες στο κέντρο της Πράγας ήταν περισσότεροι απ' όσους μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα να θαυμάσουν τη Ρόδα του Καμίνη, αλλά μάλλον τα σχόλια θα είναι πιο θετικά απ' αυτά που γράφτηκαν για την ιστορική πλέον Ρόδα. Ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα έκαναν προσπάθεια να συντονιστούν με τη μουσική, στην προσπάθεια της λειτουργίας "αυτόματης εστίασης" να παρακολουθήσει τα λαμπάκια που αναβόσβηναν!

Κι ας ελπίσουμε τα Χριστούγεννα του 2017 να έχουμε στο Σύνταγμα ένα κανονικό δέντρο, και, κυρίως, μια κανονική φάτνη: για να μην ξεχνιόμαστε, "Χριστούγεννα" θα πει πως γεννήθηκε ο Χριστός, όχι πως είναι μια ακόμα ευκαιρία για στήσιμο λούνα παρκ "της αρπαχτής" …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου