Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Στο τσακ γλιτώσαμε το μπλακ άουτ στην Ελλάδα στις 9 και 10 Δεκέμβρη 2016.


Όλοι έχουμε μεγαλώσει με τις ιστορίες των Ομηρικών επών, όλοι έχουμε ακούσει για το στόλο των Αχαιών που παρέμενε αγκυροβολημένος στην Αυλίδα, επειδή ο Αίολος επέμενε πεισματικά να κρατά τους ανέμους κλεισμένους στον ασκό του. Αν ο Αγαμέμνονας δεν θυσίαζε την Ιφιγένεια, ο στόλος ακόμα εκεί θα ήταν!

Δυστυχώς αυτή την απλή πραγματικότητα επιμένουν να την αγνοούν οι πολιτικοί της ΕΕ και της χώρας μας, που φύτεψαν παντού ανεμογεννήτριες. Ας απολαύσουμε λοιπόν το πιο πάνω βιντεάκι, που δείχνει τις ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Μαρτίνου Φθιώτιδας, μόλις περί τα 40 χιλιόμετρα ΒΔ της Αυλίδας, να στέκονται την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016 και να μας θωρούν αγέρωχες, αμίλητες, και, κυρίως, ακούνητες, σκέτος λεκές στο τοπίο. Όσοι νομίζουν πως τα αιολικά ηλεκτροδοτούν, ας μας εξηγήσουν εδώ και τώρα πώς ακριβώς θα είχε η Ελλάδα ρεύμα το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη 2016, αφού το βίντεο "θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων", είναι αδιάψευστος μάρτυρας της επανάληψης της ιστορίας της εκστρατείας των Αχαιών: ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ, ρε παιδιά, ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ!!!


Για να είμαστε καθαρά εξηγημένοι με τους αιολικούς, τους λέω εκ των προτέρων πως δικαιολογίες του τύπου "μπορεί να είχαν βλάβη" ΔΕΝ γίνονται δεκτές. Στην πιο πάνω εικόνα φαίνονται τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για την "Έγχυση ΑΠΕ" σε "Δεδομένα Πραγματικού Χρόνου" στο τετραήμερο 8-11 Δεκέμβρη: δείτε πώς η μαύρη γραμμή που δείχνει την "έγχυση" ηλεκτρισμού των αιολικών "βουτάει" το βράδυ της 8ης Δεκέμβρη, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα για περίπου ΕΞΗΝΤΑ ΕΞΙ (66) ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ώρες και "ξαναζωντανεύει" (τρομάρα της) το βράδυ της 11ης Δεκέμβρη. Σχεδόν τρεις πλήρεις ημέρες ο Αίολος ήταν απών, παρά τη μεγάλη γεωγραφική διασπορά των ανεμογεννητριών, απ' την Πελοπόννησο και τη Στερεά μέχρι τη Μακεδονία και τη Ροδόπη!  

Οι πράσινες κορυφές δείχνουν ...
τα Φ/Β, που για περίπου 7 ώρες ημερησίως φαίνονται να δίνουν τουλάχιστον 1000MW και κάτι να κάνουν τα μεσημέρια. Αλλά το 24ωρο επιμένει να έχει ακόμα 24 ώρες, όχι 7, τα Φ/Β μετά τις 4-5 το απόγευμα εξαφανίζονται, πάνε για ύπνο και για ακόμα 17 ώρες εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε ηλεκτρισμό. Κι ακόμα χειρότερα, η αιχμή ζήτησης φορτίου στη διάρκεια του 24ώρου εμφανίζεται 8-10 το βράδυ, ώρες που τα Φ/Β είναι εντελώς ανύπαρκτα. 

Πώς λοιπόν θα είχε φως η χρεοκοπημένη Ελλάδα, αν επρόκειτο ποτέ να κρεμάσει την ηλεκτροδότηση σε αιολικά και Φ/Β, όπως φωνασκούν κάποιοι είτε ανόητοι είτε πλασιέ ξένης πραμάτειας; Μα, πολύ απλά, με γκαζόλαμπες! Όπως το 1940! Μας προτείνουν να πάμε ολοταχώς προς το παρελθόν! Αφήστε τους λοιπόν να φωνασκούν, γι' αυτές τις περιπτώσεις ο λαός λέει πως "όσο πιο άδειος είναι ο τενεκές, τόσο περισσότερη φασαρία κάνει". Και το "άδειος" στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται είτε στο περιεχόμενο του κρανίου είτε στο ηθικό έρμα τους. Καθώς αν κάνουμε το λάθος να βάλουμε αιολικά & Φ/Β, ο μόνος τρόπος έπειτα για να υπάρχει ηλεκτρισμός είναι να καίμε φυσικό αέριο και τίποτ' άλλο, αυτό κρύβεται κάτω απ' το πέπλο της προπαγάνδας.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.


Για όσους θέλουν και τα σχετικά νούμερα, φαίνονται στην πιο πάνω εικόνα, στην 1η στήλη, κάθε τεταρτημόριο αντιστοιχεί σε ένα 24ωρο. Πάντα απ' τα "Δεδομένα Πραγματικού Χρόνου" του ΑΔΜΗΕ. Και δικαιολογίες του τύπου "έλα μωρέ, έτυχε να μη φυσάει", επίσης ΔΕΝ γίνονται δεκτές: τον Απρίλιο του 2015 είχα ανεβάσει την ανάρτηση Έτσι θα μέναμε χωρίς ρεύμα το Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Τι είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορεί να μας σώσει; Επειδή και πάλι δεν φυσούσε πουθενά, απ' άκρη σ' άκρη της χρεοκοπημένης χώρας. Και φυσικά πολλές ακόμα φορές δεν φυσά, όπως εύκολα μπορείτε να το διαπιστώσετε κατεβάζοντας τα σχετικά ημερήσια αρχεία του ΑΔΜΗΕ.

Έτσι λοιπόν γλιτώσαμε το μπλακ άουτ στις 9 και 10 Δεκέμβρη 2016: επειδή ακριβώς δεν έχουμε κρεμάσει, ευτυχώς όχι ακόμα, την ηλεκτροδότηση της χώρας σε πηγές όχι παραγωγής, αλλά "έγχυσης" ηλεκτρισμού. Τι διαφέρει η παραγωγή απ' την "έγχυση";  Μα, πολύ απλά, παραγωγή έχουμε όταν τη ζητά το σύστημα ηλεκτροδότησης, επειδή οι καταναλωτές ζητούν φορτία. "Έγχυση" όμως δεν έχουμε όταν ζητούν ηλεκτρισμό οι καταναλωτές, έχουμε όταν φυσήξει, αν φυσήξει, για όση διάρκεια φυσήξει, αλλά όχι πάνω από 9 μποφόρ, γιατί τότε πάλι δεν έχουμε "έγχυση", καθώς τα συστήματα αυτοπροστασίας ακινητοποιούν τις ανεμογεννήτριες. Απ' τα Φ/Β έχουμε "έγχυση" τις ώρες που υπάρχει ηλιοφάνεια, αλλά τουλάχιστον στη χώρα μας αυτό είναι πολύ πιο αξιόπιστο απ' τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά.

Επειδή φυσικά δεν περιμένω απάντηση απ' τους αιολικούς, μήπως μπορούν να μας εξηγήσουν οι πολιτικοί εκείνοι, που ακόμα και τώρα ονειρεύονται να γεμίσουν την Ελλάδα ανεμογεννήτριες, πώς θα έχουμε ρεύμα όταν δεν φυσάει και οι ανεμογεννήτριες στέκονται ακίνητες; Μήπως μπορεί να μας το εξηγήσει ο νέος Υπουργός ΥΠΕΝ; Ή μήπως όλοι το κάνουν για να σιγουρευτούν πως στο τέλος η ηλεκτροπαραγωγή της χώρας θα παραδοθεί, μαζί με τους δεμένους χειροπόδαρα καταναλωτές, στο 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο; Με τη ροή του αερίου στο έλεος των Ρώσων ή της "φίλης και γείτονος" Τουρκίας; Τι είναι τελικά πατριωτικό στη χρεοκοπημένη Ελλάδα του σήμερα;



3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Στο να βελτιώννουν το συνφ και την αξιοποίηση της εγκατεστημένης ισχύος των μηχανημάτων.

      Διαγραφή
  2. Για αυτό και διαφημίζονται προϊόντα όπως η μπαταρία σπιτιού Powerτης Tesla...
    https://www.tesla.com/powerwall

    Powerwall 2

    With double the energy of our first generation battery, Powerwall 2 can power an average two-bedroom home for a full day. Compact, stackable and with a built-in inverter, installation is simple, either indoor or outdoor.

    Δεν θα την έλεγες και φθηνή...

    One 14 kWh Powerwall battery £5,400

    Installation and supporting hardware starts at £950

    Total estimate £6,350*

    Requires £400 deposit for each Powerwall

    *Includes an estimate of £1,050 VAT

    Total cost excludes permitting, fees, and solar power system

    Installations begin in February 2017 for United Kingdom

    ΑπάντησηΔιαγραφή