Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Χαρές και πανηγύρια για τις πολικές αρκούδες: οι πάγοι της Γροιλανδίας σε πρωτόγνωρα επίπεδα 25ετίας!


Ο Σεπτέμβρης που μας πέρασε ήταν "ο πιο θερμός Σεπτέμβρης των τελευταίων 136 ετών", ήταν η τελευταία σχετική ανακοίνωση που προλάβαινε να κάνει η ΝΑΣΑ πριν την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ, οπότε ήταν βέβαιο πως θα έλεγε κάτι τέτοιο, δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη. Στο "πιο θερμό έτος ever", σύμφωνα βέβαια με όσα φούμαρα μας πουλούσε η ΝΑΣΑ πριν τις εκλογές, το οικοδόμημα της κλιματικής απάτης, έχει αρχίσει να τρίζει επικίνδυνα. Εκτός κι αν το τρίξιμο που ακούγεται είναι απ' την προέλαση των πάγων της Γροιλανδίας, που φέτος, απ' τη στιγμή που μπήκε ο Οκτώβριος, έχουν βαλθεί να τρελάνουν τους πάντες: δείτε στην πιο κάτω εικόνα, που δίνει το Δανέζικο Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, την εκτόξευση της αύξησης του πάγου το 2016. Η αύξηση του πάγου είναι όχι απλά μεγαλύτερη απ' την προηγούμενη χρονιά, όχι απλά μακράν καλύτερη της περιόδου 2011-12, αλλά είναι και πολύ πάνω απ' το μέσο όρο της περιόδου 1990-2013.

Φυσικά κανένα διαπλεκόμενο Μέσο Μαζικής Αποβλάκωσης δεν πρόκειται να σας δείξει το πιο πάνω διάγραμμα, είναι όλα απασχολημένα να βρουν πώς μετά το Ελληνικό Δημοψήφισμα και το Βρετανικό Δημοψήφισμα, τους ξέφυγε τώρα και η εκλογή του Τραμπ και οι ψηφοφόροι δεν κινήθηκαν σύμφωνα με την καθοδήγηση της διαπλοκής.


Στο πάνω μέρος του διαγράμματος η μπλε γραμμή δείχνει την ποσότητα πάγου (σε γιγατόνους), που προστίθεται σε ημερήσια βάση. Στα μέσα Οκτωβρίου η ημερήσια προσθήκη έφθασε στους 12 γιγατόνους (!), ποσότητα ασυνήθιστα κατά πολύ μεγαλύτερη της μέχρι τώρα προσθήκης στα τελευταία 26 χρόνια. Ίσως να ήταν το προμήνυμα της ...
παγωμάρας που θα έφερνε στην Κλίντον το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς η κλιματική απάτη σχεδόν καθόλου δεν απασχόλησε την προεκλογική εκστρατεία. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Φυσικά, μετά την αύξηση των πάγων στη Γροιλανδία, μην περιμένετε να δείτε στα δελτία ειδήσεων εικόνες με χαρούμενες πολικές αρκούδες. Όχι βέβαια, η κλιματική απάτη ψάχνει "με το κιάλι" να βρει καμιά άρρωστη και σκελετωμένη αρκούδα, προκειμένου να καλλιεργήσει αισθήματα ενοχής για τη δήθεν ζημιά που κάνουν οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 στο περιβάλλον. Η χαρά της ζωής δεν έχει θέση σε δελτία ειδήσεων που ακολουθούν πιστά το τρίπτυχο της κλασσικής δημοσιογραφίας "αίμα-ψέμα-σπέρμα". Την ίδια στιγμή ωστόσο η Ευρώπη έχει γεμίσει αρκούδες, αγριογούρουνα, ζαρκάδια κι άλλα θηλαστικά, χάρη στην αύξηση της τροφής, που οφείλεται ακριβώς στα αυξημένα επίπεδα CO2, επίπεδα που με τη σειρά τους οφείλονται στην αύξηση της έκλυσης CO2 απ' τους ωκεανούς, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας.

Η αύξηση του πάγου στη Γροιλανδία τινάζει στον αέρα όλο το οικοδόμημα της κλιματικής απάτης, αυτό που μετά την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ δεν αισθάνεται πια πολύ καλά. Δεν ξέρω αν ο Τραμπ θα υλοποιήσει όσα έλεγε προεκλογικά για την κλιματική απάτη, καθώς αφενός η κωλοτούμπα είναι παγκοσμίως το αγαπημένο σπορ των πολιτικών, αφ' ετέρου -αν το αποτολμήσει- ίσως βρει τη θέση του στην ιστορία των ΗΠΑ ακριβώς δίπλα στο Τζον Κένεντυ. Ξέρω ωστόσο πως το τοπίο στα ενεργειακά θα είναι αρκετά διαφορετικό απ' αυτό που θα μας προέκυπτε αν τυχόν εκλεγόταν η Κλίντον, που προωθούσε ένθερμα την κλιματική απάτη. Ας περιμένουμε λοιπόν δυο μήνες ακόμα, ίσως και λιγότερο, καθώς ο Τραμπ θ' αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο, αλλά νωρίτερα θα έχει σχηματίσει την κυβέρνησή του και θα έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών του.


2 σχόλια:

  1. Διάβασα σήμερα ο,τι οι τάρανδοι του αρκτικού κύκλου κινδυνεύουν με εξαφάνιση εξαιτίας της κλιματικής αλλάγης.
    Πως συνδεεται αυτή η είδηση με την αύξηση των πάγων στην Γροιλανδία? Κάποιοι μας βομβαρδίζουν με ψευδείς ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι να φιλτράρετε αυτά που διαβάζετε. Διαβάσατε π.χ. κάπου στην Ελλάδα ότι τα πάρκα του Ελσίνκι έχουν γεμίσει "ιπτάμενους" σκίουρους; Το είδα στο BBC (http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-37787648), αλλά όχι στην Ελλάδα.
      Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δισ. χρόνια, δεν ήταν ποτέ σταθερό. Τα ζώα προσαρμόζονται, όσα δεν προσαρμόζονται εξαφανίζονται, εδώ και εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.

      Διαγραφή