Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Η Κλίντον, ο Τραμπ, ο σύμβουλος του Ομπάμα και η κλιματική αλλαγή. Μέρος 2ο, ο Τραμπ.


Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε κάποια θέματα για την Κλίντον, συνεχίζουμε σήμερα με το 2ο μέρος της τριλογίας, για τον απρόβλεπτο Τραμπ, που αφού πρώτα σάρωσε στις εσωκομματικές εκλογές τον εκλεκτό της κομματικής καμαρίλας των Ρεπουμπλικανών, έχει βάλει για τα καλά πλώρη για το Λευκό Οίκο, σπέρνοντας ρίγη ανατριχίλας στο κατεστημένο της Ουάσιγκτον.

Τα παραδοσιακά και πλέον αμφισβητήσιμης αξιοπιστίας ΜΜΕ μεταδίδουν πρόθυμα όσα δίνει η πλευρά της Κλίντον για τον Τραμπ, ωστόσο, όπως φαίνεται στο πιο πάνω βίντεο, όταν στις 3 Αυγούστου ο Τραμπ αναφέρει πως η Κλίντον θα έπρεπε να πάρει βραβείο απ' το ISIS, ως ιδρύτριά του, το ABC News του έκοψε τον ήχο στη ζωντανή μετάδοση! Πρωτοφανής λογοκρισία για τις ΗΠΑ, είναι σαφές πως τα ΜΜΕ δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα τυπικής ουδετερότητας στην προεκλογική μάχη.

10 ημέρες αργότερα οι New York Times δημοσίευσαν ένα εντελώς πρόστυχο άρθρο κατά του Τραμπ, ο τελευταίος τους "έκραξε" δημόσια ως "καταρρέοντες (failing)" και "ανέντιμους (dishonest)", οπότε όλος ο πλανήτης έμαθε πως "ο Τραμπ επιτίθεται σε δημοσιογράφους". "Σκούζει η διαπλοκή", όταν την πεις "διαπλοκή". Τα ίδια δεν βλέπουμε και στην Ελλάδα;

Ο μεγάλος τρόμος της διαπλοκής πηγάζει απ' το γεγονός πως ...
αφενός η Κλίντον δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως ήταν ο σύζυγός της στη δεκαετία του 1990 κι αφ' ετέρου οι Δημοκρατικοί έκαναν την 8ετία τους με τον Ομπάμα και η εναλλαγή των δυο κομμάτων στην εξουσία δεν είναι καθόλου ασυνήθης στις ΗΠΑ. Μπορεί η Κλίντον να κέρδισε τον Σάντερς και το χρίσμα των Δημοκρατικών, ωστόσο η εκλογή της δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη και θα δούμε ρεσιτάλ της διαπλοκής στο επόμενο δίμηνο.

Ο απρόβλεπτος Τραμπ πήρε θέσεις που προκαλούν σύγκρυο στο στρατιωτικό κατεστημένο, για περιορισμό της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο εξωτερικό και στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να μειώσει τα εξωφρενικά ελλείμματα του προϋπολογισμού, που έχει συσσωρεύσει η 8ετία Ομπάμα. Οι ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχουν πλημμυρίσει τον κόσμο στο τύπωμα δολαρίων, σ' ένα ιδιότυπο νομισματικό πόλεμο που διεξάγεται ανάμεσα στο δολάριο, το ευρώ και το κινέζικο γουάν. Κι αν σε κάποιον δεν αρέσουν τα πληθωριστικά δολάρια, γίνεται αυτόματα υποψήφιος να υποδεχθεί στην αυλή του τ' αεροπλανοφόρα. 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Στις 8 Αυγούστου ο Τραμπ μίλησε στο χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ, άλλοτε πανίσχυρη Μέκκα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ξεδίπλωσε το οικονομικό του πρόγραμμα σε 4 άξονες (μεταρρυθμίσεις στη φορολογία, το εμπόριο, τη ρυθμιστική νομοθεσία και την ενέργεια). Αυτό που μας ενδιαφέρει εν προκειμένω, και που δεν πρόκειται φυσικά να μας πουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, είναι οι άξονες για την ενέργεια (οι επισημάνσεις δικές μου):

Energy Reform

  • Rescind all the job-destroying Obama executive actions including the Climate Action Plan and the Waters of the U.S. rule.
  • Save the coal industry and other industries threatened by Hillary Clinton’s extremist agenda.
  • Ask Trans Canada to renew its permit application for the Keystone Pipeline.
  • Make land in the Outer Continental Shelf available to produce oil and natural gas.
  • Cancel the Paris Climate Agreement (limit global warming to 2 degrees Celsius) and stop all payments of U.S. tax dollars to U.N. global warming programs.
  • Lift restrictions on American energy, which will increase GDP annually by $100 billion, create 500,000 new jobs and increase wages by over $30 billion over the next 7 years.

Ακύρωση των δράσεων του Ομπάμα, περιλαμβανομένης της νομοθεσίας Climate Action Plan, Ακύρωση της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα και διακοπή όλων των πληρωμών των ΗΠΑ στα κλιματικά προγράμματα του ΟΗΕ, άρση περιορισμών στην ενέργεια και διάσωση της βιομηχανίας του κάρβουνου είναι απόψεις πολύ ενδιαφέρουσες, αν φυσικά πρόκειται να γίνουν πράξη και δεν μείνουν στα λόγια. 

Η ακύρωση της Συμφωνίας του Παρισιού είναι "έγκλημα καθοσιώσεως" κατά του συνολικού σχεδιασμού της κλιματικής απάτης. Βάζει το μεγάλο διακύβευμα σε κίνδυνο, αυτό για το οποίο θα μιλήσουμε στο 3ο μέρος της τριλογίας, κι αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να το καταπιούν εύκολα όσοι κινούν τα νήματα. Οπότε το ερώτημα είναι: με τέτοιες θέσεις που εκφράζει ο Τραμπ, θα ζήσει μέχρι την εκλογή το Νοέμβριο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου