Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Μια συλλεκτική παρουσίαση απ' τις ΗΠΑ, για σκεπτόμενους ανθρώπους, που δεν παπαγαλίζουν ό,τι σερβίρουν τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης.


Το 1939 ο Στάινμπεκ έγραψε το κλασσικό μυθιστόρημα "Τα Σταφύλια της Οργής", όπου περιγράφει τις ΗΠΑ της δεκαετίας του 1930, στα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης και λίγο μετά. Το μυθιστόρημα μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο και με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο εύκολα θα μπορέσετε να βρείτε το πρωτότυπο κείμενο σε διάφορους τύπους αρχείων.

Η δεκαετία του 1930, εκτός απ' τη Μεγάλη Ύφεση, χαρακτηρίστηκε κι απ' τη Μεγάλη Ζέστη, μια ζέστη αφόρητη κι εντυπωσιακή, που την περιγράφει ο Στάινμπεκ δεκάδες φορές μέσα στο κείμενο, (μπορείτε να ψάξετε το κείμενο για τις λέξεις heat και hot). Αυτή η μεγάλη ζέστη είναι προφανώς εξαιρετικά άβολη για το σύγχρονο παραμύθι της δήθεν "κλιματικής αλλαγής". Είναι δε τόσο άβολη, επειδή ακόμα τότε δεν είχε προχωρήσει η αστικοποίηση τόσο πολύ και υπήρχαν μετεωρολογικοί σταθμοί στην ύπαιθρο, οι οποίοι δεν επηρεαζόντουσαν τόσο απ' τη ζέστη που παγιδεύεται ανάμεσα στα κτήρια των πόλεων.

Οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, που έχουν τεθεί επικεφαλής της παγκόσμιας προπαγάνδας για την "παγκόσμια υπερθέρμανση", γρήγορα είδαν πως "υπερθέρμανση" δεν υπάρχει κι ...
άλλαξαν τ' όνομα του παραμυθιού σε "ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή". Δεν έφθανε ωστόσο αυτό, αλλά φαίνεται να έχουν επιδοθεί σε μια πρωτοφανή εκστρατεία εξαπάτησης των πολιτών, αλλοιώνοντας τα στοιχεία θερμοκρασιών των προηγούμενων δεκαετιών, είτε "προσαρμόζοντας" τα στοιχεία κάποιων σταθμών είτε εξαφανίζοντας τα στοιχεία κάποιων άλλων. Πάνω σ' αυτό το θέμα δόθηκε μια συλλεκτικής αξίας παρουσίαση πριν μερικές ημέρες, στις 9 Ιουλίου 2016, στην Ομάχα της Νεμπράσκα, στο 34ο Ετήσιο Συνέδριο των Doctors for Disaster Preparedness, μιας ένωσης που, μεταξύ άλλων, δεν δέχεται την υπόθεση της δήθεν "κλιματικής αλλαγής". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Το ιστολόγιο βρήκε και σας παρουσιάζει σήμερα, χωρίς άλλα σχόλια, τόσο το βίντεο, που βλέπετε πιο πάνω, όσο και το κείμενο της παρουσίασης, όπου παρατίθενται πολλά στοιχεία για την εξέλιξη των θερμοκρασιών στις ΗΠΑ. Απλώς υπενθυμίζω πως το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών στις ΗΠΑ το 1900 ήταν το πιο πυκνό παγκοσμίως, σ' αντίθεση π.χ. με την Ευρώπη, μ' αποτέλεσμα, όταν κανείς αναφέρεται σε "παγκόσμια" θερμοκρασία στην προβιομηχανική εποχή, στην πραγματικότητα να μην ξέρει σε τι αναφέρεται. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται εξηγούν πολύ καλά για ποιο λόγο ο όρος "υπερθέρμανση" εξαφανίστηκε κι έγινε "κλιματική αλλαγή". Δείτε την παρουσίαση σε συνδυασμό με την ανάλογη παρουσίαση που έδωσε το Greeklignite τον περασμένο Μάρτιο.

Αν λοιπόν ο ανεξέλεγκτος Τραμπ επικρατήσει της Κλίντον το Νοέμβριο κι αν τηρήσει την υπόσχεσή του να πετάξει στα σκουπίδια την απάτη της δήθεν "κλιματικής αλλαγής", αποσύροντας τις ΗΠΑ απ' τη Συμφωνία του Παρισιού τον περασμένο Δεκέμβριο, όλο το οικοδόμημα που στήθηκε τόσα χρόνια θα καταρρεύσει με πάταγο και τρισεκατομμύρια δολάρια ή ευρώ θ' αλλάξουν κατεύθυνση. Αυτό φαίνεται να είναι πλέον το διακύβευμα της επόμενης προεδρικής εκλογής στις ΗΠΑ και γι' αυτό το 2016 θα είναι -ίσως- το έτος κορύφωσης της κλιματικής προπαγάνδας. Ήδη χθες, στο συνέδριο των Δημοκρατικών, η "κλιματική αλλαγή" ήταν δυο φορές θέμα αναφοράς στο λόγο της Κλίντον. Ενδεικτικό της παράνοιας των Δημοκρατικών με το θέμα είναι πως προβλήθηκε και ειδικά γυρισμένο προπαγανδιστικό βίντεο, γυρισμένο απ' τον Τζέιμς Κάμερον, διάσημο για ταινίες επιστημονικής φαντασίας σκηνοθέτη/σεναριογράφο του Χόλυγουντ. Λεφτά, για προπαγάνδα, πάντα υπάρχουν!

Υπάρχει φυσικά πάντα το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Τραμπ με τη σημαία της αντίθεσης στην απάτη της δήθεν "κλιματικής αλλαγής" και μετά την εκλογή να κάνει τη συνηθισμένη για πολιτικούς κωλοτούμπα, διαπραγματευόμενος με το κλιματικό λόμπυ για να εξασφαλίσει τα όποια ανταλλάγματα θελήσει. Αλλά αυτά μένει να τα δούμε μετά από μερικούς μήνες ...


2 σχόλια: