Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Πράσινοι φασίστες: όχι μόνο μας θεωρούν βόδια, θέλουν κυριολεκτικά να μας κάνουν βόδια!

Το μεθάνιο είναι 25 φορές πιο δραστικό απ' το CO2 στην παγίδευση της θερμότητας στην ατμόσφαιρα και το μεθάνιο που παράγουν οι αγελάδες αποτελεί πάνω απ' το 1/3 των ανθρωπογενών εκπομπών μεθανίου. Έγραψα το Μάιο πως αν όλη η παράνοια περί "κλιματικής αλλαγής" και μείωσης των ανθρωπογενών εκπομπών είχε βασιμότητα, θα έπρεπε να προτείνουν και μείωση στους πληθυσμούς των βοοειδών, βασικής τροφής σ' όλο τον πλανήτη, παρόλο που, όπως ωστόσο είχαμε δει στο τέλος Δεκεμβρίου, στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει καν πόσες είναι οι φυσικές εκπομπές μεθανίου ανά τον πλανήτη, πχ τους ωκεανούς ή την Αρκτική. 

Δυστυχώς, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω, ίσως έγινα μάντης κακών ειδήσεων, οι πράσινοι φασίστες δεν διστάζουν πουθενά. Η νέα παγκόσμια "θρησκεία" της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής" έχει φέτος ένα συγκεκριμένο σημείο αναφοράς, τη συμφωνία προθέσεων, που επιτεύχθηκε το Δεκέμβριο 2015 στο Παρίσι, στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP21). Οι κυβερνητικές ελίτ δρουν πλέον περισσότερο συντονισμένα, όλο και περισσότερο ερήμην των λαών και φαίνεται πλέον πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ...
μια μαζική πλύση εγκεφάλου για την ανάγκη "να διατηρηθεί με κάθε τρόπο η μέση θερμοκρασία του πλανήτη κάτω των 2οC σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή".

Ανοίγουμε εδώ μια παρένθεση για να σημειώσω πως, όσοι παρακολουθείτε το ιστολόγιο, ίσως έχετε ήδη διαβάσει απ' τον περασμένο Ιανουάριο ότι στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει πόση ήταν η μέση θερμοκρασία του πλανήτη κατά την προβιομηχανική εποχή και σίγουρα όχι ο ΟΗΕ, για τον πολύ απλό λόγο πως πριν το 1900 δεν υπήρχε επαρκής κάλυψη του πλανήτη από μετεωρολογικούς σταθμούς, που να μετρούν μέγιστη κι ελάχιστη θερμοκρασία. Αυτό φυσικά δεν πτοεί καθόλου την προπαγάνδα περί "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής", είναι πλέον γνωστό πως αν κάπου δεν υπάρχουν "βολικά" στοιχεία αναλαμβάνει η ΝΑΣΑ να τα προσαρμόσει. Κι όλη η παραφιλολογία περί "του πιο θερμού μήνα στα χρονικά" βασίζεται σε επιλεκτική σύγκριση με την περίοδο 1951-1980, την πιο ψυχρή περίοδο του 20ού αιώνα.

Κλείνουμε την παρένθεση και πλέον φαίνεται πως στην προπαγάνδα δεν αρκεί να μας θεωρούν βόδια, θέλουν πλέον κυριολεκτικά να μας κάνουν χορτοφάγα βόδια, ν' αλλάξουν τις συνήθειες της διατροφής δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο όνομα της δήθεν σωτηρίας του πλανήτη απ' τ' "αέρια του θερμοκηπίου". Μετά το "κακό" CO2 της ηλεκτροπαραγωγής, σειρά φαίνεται πως παίρνει το μεθάνιο της κτηνοτροφίας, αυτό για το οποίο είχαμε δει στο παρελθόν τις τραγελαφικές προτάσεις της εικόνας, για εξοπλισμό των αγελάδων με μπαλόνια και συστήματα συλλογής των αερίων του πεπτικού τους συστήματος.


Πριν μερικές ημέρες, στο τέλος Ιουνίου, ξεκίνησε στην Κίνα μια επίσημη διαφημιστική εκστρατεία απ' την κρατική τηλεόραση, με τίτλο στα Αγγλικά "Less Meat, Less Heat". Το βίντεο ξεκινά με το "μότο" "αν δεν αλλάξει η δίαιτά μας, θ' αλλάξει ο πλανήτης μας", κάνει αναφορά στη Συμφωνία του Παρισιού και αμέσως λέει πως η κτηνοτροφία από μόνη της μπορεί να είναι μόνη της υπαίτια για την υπέρβαση του στόχου συνολικά "επιτρεπόμενων" εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου" ήδη το 2030, οπότε ο επόμενος "ένοχος" για την "καταστροφή του κλίματος" έχει βρεθεί, είναι το βοδινό κρέας.  Το βίντεο συνεχίζει με τις βλαβερές συνέπειες του βοδινού κρέατος στην υγεία των Κινέζων, με υπονοούμενα τρομοκράτησης του πληθυσμού, καταλήγει σε σύσταση μείωσης της κατά κεφαλήν κατανάλωσης κρέατος από 63 σε 27,4 κιλά ανά άτομο και προτρέπει να στραφούν οι κάτοικοι στη χορτοφαγία!

Όταν πρωτοείδα την είδηση δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, κατά καιρούς γίνονται διάφορες εκστρατείες σε διάφορες "χορτάτες" χώρες για πιο υγιεινή διατροφή. Ωστόσο είδα πως ταυτόχρονα ακριβώς παρόμοια είδηση είχε δημοσιευθεί στοΑμερικάνικο Vox.com: "Study: Going vegetarian can cut your food carbon footprint in half - αν γίνετε χορτοφάγοι, θα μειώσετε στο μισό το ανθρακικό σας αποτύπωμα"!

Το δημοσίευμα ανασύρει μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο 2014 από Βρετανούς ερευνητές, σύμφωνα με την οποία όποιος καταναλώνει πάνω από 100 γραμμάρια κρέας την ημέρα θεωρείται "Heavy meat eater - Έντονα κρεατοφάγος" και είναι υπαίτιος για υπερδιπλάσιες εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου" από έναν χορτοφάγο.

Σύμφωνα με το Vox, η αλλαγή συνηθειών διατροφής, για μειωμένη κατανάλωση κρέατος το 2050 και κατανάλωση κρέατος πουλερικών και χοιρινού αντί για βοδινό, "επαρκεί για να συγκρατήσει την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη έως το 2100 γύρω στους 2,5οC". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει ν' αποτελεί σύμπτωση και το World Resources Institute, ένα ακόμα κλιματολάγνο Αμερικάνικο Ινστιτούτο, με παρουσία στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο, έδωσε διατροφικές συμβουλές για την 4η Ιουλίου, την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ: "As Americans head to the grill this Independence Day, they can help by swapping their burgers and hot dogs for grilled vegetables or chicken, which have much lower emissions profiles - αντί για μπιφτέκια και λουκάνικα ψήστε κοτόπουλο ή λαχανικά, για να έχετε μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα".  

Κάνοντας από περιέργεια μια αναζήτηση στο λήμμα "less meat less emissions" προκύπτουν καθόλου λίγα αποτελέσματα και το "Less Meat, Less Heat" φαίνεται να μας έρχεται τουλάχιστον απ' το μακρινό πλέον 2009, από μια εκδήλωση του IPCC του ΟΗΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Προκύπτει ωστόσο μια ανανεωμένη κι εκτεταμένη  δραστηριότητα στο 2ο τρίμηνο 2016, προκειμένου να διακινηθεί η είδηση για την ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης κρέατος και να "σωθεί" ο πλανήτης. Στην Αυστραλία υπάρχει ΜΚΟ με όνομα "Less Meat, Less Heat", οπότε σύντομα ίσως η ιδέα θα εμφανιστεί και στην Ελλάδα, ίσως με κάποιο περιφερόμενο θίασο ακτιβιστών να σκαρφαλώνουν σε πύργο ψύξης λιγνιτικής μονάδας για να γράψουν αυτή τη φορά το less meat less heat. Ας το έχουν υπόψη τους οι κτηνοτρόφοι, για την περίπτωση που θελήσουν να τους επιφυλάξουν την αρμόζουσα υποδοχή.

Η συντονισμένη δράση για θέμα διατροφής σε IPCC, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρετανία, Κίνα, ΗΠΑ, Αυστραλία δείχνει πως η κατάσταση για την εισαγωγή μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης έχει προχωρήσει, φυσικά πάντα ερήμην των λαών. Οι βασικές αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, της Γαλλικής Επανάστασης, της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ φαίνεται να μη σημαίνουν πια τίποτα για τις ελίτ, που πλέον χρησιμοποιούν αναλώσιμες κυβερνήσεις μιας χρήσης, κι αυτό θα προκαλεί όλο και περισσότερο στο μέλλον αντιδράσεις των λαών. Θα πυροδοτήσει και εκρηκτικές καταστάσεις; Μένει να το δούμε ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου