Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Οι πράσινοι φασίστες θ' αναβιώσουν τον κεντρικό σχεδιασμό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας;

Η ανάρτηση της προηγούμενης Παρασκευής, για τις προκλήσεις των πράσινων φασιστών, ανέβηκε αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις σ' αυτό το ιστολόγιο, αλλά φαίνεται πως ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή μια παρόμοια οπτική εκφράστηκε και στη Γερμανία, σε μια συνέντευξη για τους κλιματικούς στόχους μετά τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, στη σημερινή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύθηκε συνέντευξη του "δικού μας" Μιχάλη Βασιλειάδη, προέδρου από τον Οκτώβριο 2009 του Συνδικάτου IG BCE (Industriegewerkschaft Bergbau, Chemie, Energie - Ορυχεία, Χημικά, Ενέργεια), τρίτης μεγαλύτερης ένωσης εργαζομένων (μετά τις IG Metall και Verdi), με σχεδόν 700.000 μέλη.

Ο Βασιλειάδης ήταν σαφής: "Es ist falsch, aus den Pariser Beschlüssen abzuleiten, dass es in Deutschland eine Notwendigkeit zur Beschleunigung der vorgegebenen Ziele gibt. Den Zusammenhang gibt es nicht - Είναι λάθος να συναχθεί, από τις αποφάσεις του Παρισιού, ότι υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθεί στη Γερμανία η επίτευξη των καθορισμένων κλιματικών στόχων. Δεν υπάρχει τέτοια σύνδεση".

Και ενόψει του σχεδίου κλιματικών στόχων για το 2050, που θα τεθούν σε διαβούλευση μέσα στο καλοκαίρι, το προχώρησε ακόμα περισσότερο προειδοποιώντας πως: ...
"alle Politikfelder dem Klimaschutzplan zu unterwerfen, als müsse Deutschland die Welt retten - όλα τα πεδία πολιτικής για το σχέδιο κλιματικών στόχων θα πρέπει να συμμετέχουν, σαν να έπρεπε η Γερμανία να σώσει τον πλανήτη". Αλλά, "Nicht eine detaillierte Planung, von wann an nur noch Elektrofahrzeuge erlaubt oder Gasheizungen verboten würden, sei nötig, sondern technische Innovationen. Sonst liefe das hinaus auf eine High-End-Version der DDR-Planwirtschaft. Es sei besser, Betriebe in die Lage zu versetzen, neue Technologien zu erproben, als Bürokraten mehr Vorgaben erfinden zu lassen.Es sei besser, Betriebe in die Lage zu versetzen, neue Technologien zu erproben, als Bürokraten mehr Vorgaben erfinden zu lassen. - Όχι ένα λεπτομερή σχεδιασμό, του πότε θα επιτρέπονται μόνο ηλεκτρικά οχήματα ή θ' απαγορευθούν οι θερμάνσεις με αέριο, αντίθετα, [να προωθηθεί] η τεχνική καινοτομία. Διαφορετικά, αυτό ισοδυναμεί με μια βελτιωμένη έκδοση  της σχεδιασμένης οικονομίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Θα ήταν καλύτερα να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να είναι σε θέση να δοκιμάσουν τις νέες τεχνολογίες, παρά ν' αφήσει τους γραφειοκράτες να εφεύρουν περισσότερες προδιαγραφές". 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Ουσιαστικά κι ο Βασιλειάδης το ίδιο πράγμα λέει: η Γερμανία -και μέσω αυτής ολόκληρη η ΕΕ- πάσχει από μια γραφειοκρατική υπερρύθμιση, που αφήνει κατά μέρος τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών προκειμένου να εξυπηρετήσει άνομες επιδιώξεις, στο όνομα των "κλιματικών στόχων" και της δήθεν "σωτηρίας του πλανήτη" απ' το φανταστικό και κατασκευασμένο κίνδυνο της υπερθέρμανσης. Και ίσως ο Βασιλειάδης το αντιλαμβάνεται καλύτερα απ' τους Γερμανούς, επειδή στη χώρα μας έχουμε μια πολύ μακρά παράδοση κινδυνολογίας και καταστροφολογίας των πολιτικών, στην προσπάθεια υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης. Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των προεκλογικών περιόδων τα τελευταία τουλάχιστον 60 χρόνια και σύγκρισή τους με τα πραγματικά γεγονότα που ακολούθησαν είναι μάλλον αρκετή. 

Το μόνο που μπορεί να μας σώσει απ' την πράσινη κινδυνολογική παράνοια, τόσο εμάς όσο και τους Γερμανούς, είναι η αριστοτελική ορθολογική σκέψη και η σοφία των προγόνων μας: "Παν μέτρον άριστον". Σιγά μην έχουν τέτοια παροιμία οι Γερμανοί ...



3 σχόλια:

  1. τελικά, μου μένει η απορία. ΠΟΙΟΣ σπρώχνει την παλαβομάρα? Το λόμπυ του αερίου? (Γκαζπρομ Shell κλπ?) Οι Ρώσοι? Οι Αμερικάνοι? Ή είναι αυτοφυής η αρρώστεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα είναι και αυτοφυής: θυμάσαι τους παλαβούς που πετροβολούσαν τις Πόρσε; Όμως, τελικά, ένας κόσμος που όλα τα κάνει μέσω του ηλεκτρισμού είναι ένας κόσμος πολύ εύκολος στο φακέλωμα και στον κεντρικό έλεγχο. Οπότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετρον αριστον ... οχι παν δεν ειναι ολα τα μετρα αριστα.
    Απο ολα τα αριστα με μετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή