Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος "κόβει με το μαχαίρι" το "καρπούζι" των ΑΠΕ και βγαίνει εντελώς "μάπα"!


Έχουμε φτάσει στο κατακαλόκαιρο και πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε καρπούζι, μη τυχόν και μας βγει "μάπα". Αλλά μπροστά στην απίστευτη "μάπα", που αποδεικνύονται οι ΑΠΕ σε ό,τι αφορά τη μείωση των "αερίων του θερμοκηπίου", με κάθε νέο στοιχείο που δημοσιεύεται από επίσημους φορείς, ό,τι καρπούζι και ν' αγοράσετε πάλι πολύ καλό θα είναι!

Έγραφα χθες για τα στοιχεία που δημοσίευσε καθυστερημένα στις 10/6 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, με τα οποία ανέδειξε τη Γερμανία ως τη μόνη χώρα που παρουσίασε υπέρβαση στις τρεις απ' τις τέσσερεις κατηγορίες αέριων ρύπων, που ελέγχονται απ' την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/81/EC (National Emission Ceilings Directive - NECD), (οξείδια του αζώτου -ΝΟx, πτητικές οργανικές ενώσεις πλην μεθανίου ή Non-Methane Volatile Organic Compounds -NMVOCs, διοξείδιο του θείου -SO2 και αμμωνία -NH3). Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21/6, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) παρουσίασε, και πάλι με μεγάλη καθυστέρηση, τα στοιχεία για τις εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου" για το 2014, όπως υποβλήθηκαν στο UNFCCC του ΟΗΕ.

Μας έχουν πει πως ο υπαίτιος της "κλιματικής αλλαγής" είναι η καύση των ορυκτών καυσίμων και για ν' αλλάξουμε πορεία πρέπει να βάλουμε αιολικά και Φ/Β, που "υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα και μειώνουν τις εκπομπές CO2", σωστά; Ε, τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΠ είναι πραγματικός κόλαφος τόσο για ...
τα αιολικά & Φ/Β όσο και για τη Γερμανική Energiewende, αυτή την ίδια που την Πρωταπριλιά, σ' ένα προφητικό μάλλον δημοσίευμα, το greeklignite την ήθελε να εγκαταλείπεται οριστικά, για να έλθουν μόλις δυο μήνες αργότερα Μέρκελ και Γκάμπριελ και να της βάλουν ένα μεγάλο φρένο.

Στην πιο πάνω εικόνα βλέπουμε το διάγραμμα και τον πίνακα με τα αριθμητικά στοιχεία για τις εκπομπές CO2 της Γερμανίας, όχι συνολικά, αλλά απ' τον τομέα Public Electricity & Heat Production - Δημόσια Ηλεκτροπαραγωγή & Παραγωγή Θερμότητας, που κατά την κωδικοποίηση του UNFCCC είναι η πιο καλή διαθέσιμη προσέγγιση για τις εκπομπές CO2 απ' τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Τα στοιχεία είναι απ' την ειδική διαδραστική ιστοσελίδα του ΕΟΠ και δείχνουν τις εκπομπές CO2 της Γερμανικής ηλεκτροπαραγωγής και παραγωγής θερμότητας απ' το 1990 μέχρι και το 2014. Η εξεταζόμενη χρονική περίοδος περιλαμβάνει τη συνολική διάρκεια ανάπτυξης της Energiewende, όλη την πανάκριβη περίοδο επιδοτήσεων του νόμου EEG και ...κρατηθείτε για να μη ζαλιστείτε: 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Το 1990, αμέσως μετά την πτώση του Τείχους και την ενοποίηση Δυτικής & Ανατολικής Γερμανίας, οι εκπομπές ήταν 338.451 εκατ. τόνοι CO2. Μειώθηκαν γρήγορα τα αμέσως επόμενα χρόνια κι έφθασαν το 1993 τα 309.409 εκατ. τόνους, καθώς έκλειναν τα παλιά και ρυπογόνα εργοστάσια της Ανατολικής Γερμανίας, τότε που η περίφημη Treuhand μετέτρεπε την κεντρική οικονομία των Ανατολικών σε οικονομία της αγοράς, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό και φτωχοποιώντας "σε μια νύχτα" εκατομμύρια Ανατολικογερμανούς. Οι ελάχιστες εκπομπές επιτεύχθηκαν το 1999, με 300.385 εκατ. τόνους, αλλά από τότε άρχισε η αντίστροφη πορεία, της ΑΎΞΗΣΗΣ των εκπομπών, που το 2000 ήταν 313.575 εκατ. τόνους και το 2003 έφθασαν τους 342.813 εκατ. τόνους, περισσότερο απ' όσο ήταν το 1990 με τα παλιά εργοστάσια! Το 2007 ήταν ακόμα στους 342.817 εκατ. τόνους, για να μειωθούν δυο χρόνια αργότερα, το 2009, στους 304.506 εκατ. τόνους. Αυτή ήταν και η καλύτερη επίδοση της Γερμανίας έκτοτε, καθώς το 2014 οι εκπομπές CO2 ήταν 313.296 εκατ. τόνους, περίπου όσες δηλαδή ήταν και το 2000. 

Ποια είναι ωστόσο η μεγάλη διαφορά; Πως απ' το 2000 μέχρι το 2014 η Γερμανία έχει προσθέσει μερικές δεκάδες χιλιάδες MW ΑΠΕ, κυρίως αιολικά (38.156MW χερσαία και 1.037MW υπεράκτια) και Φ/Β (38.343MW), αυξάνοντας το μερίδιό τους στην ηλεκτροπαραγωγή από 6,3% το 2000 σε περίπου 30% το 2014. Για να καταλήξει το 2014 σε ακριβώς τις ίδιες εκπομπές CO2 απ' τον τομέα Public Electricity & Heat Production - Δημόσια Ηλεκτροπαραγωγή & Παραγωγή Θερμότητας, όπως το 2000. Μπορεί απ' το 2000 μέχρι το 2014 να υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ και να έχει μειωθεί η ειδική κατανάλωση ενέργειας της Γερμανικής οικονομίας, αλλά στις εκπομπές CO2 ενδιαφέρει το συνολικό νούμερο, καθώς χωρίς μείωσή τους δεν υπάρχει "σωτηρία του πλανήτη" απ' την υποτιθέμενη "ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή". Άντε γεια ...


4 σχόλια:

  1. Πηγαμε μια επιτροπή 15 ατόμων (με 1-2 βουλευτές) και το αναφέραμε στον Σκουρλέτη, αλλά δεν φάνηκε να εντυπωσιάζεται. Αλλά κράτησε το άρθρο του econews που λεει "απάτη οι ΑΠΕ", "δεν οδηγούν σε απεξάρτηση από άνθρακα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε ο Σκουρλέτης, ούτε ο Σύριζα παίρνουν χαμπάρι παρά τίς αποδείξεις μέ τά εμπεριστατωμένα άρθρα σας , οπως καί τού Αρχαιοπτέρυγα οτι τά ΑΠΕ είναι μούφα, απάτη. Εδώ ήρθε ο Γκάμπριελ μέ ενα τσούρμο επιχειρηματίες νά επενδύσουν στήν Αιολική Ανάπτυξη. Μάς πήραν χαμπάρι οι Αλεμανοί οτι τρώμε κουτόχορτο καί ηρθαν νά μάς ταίσουν σανό καί οι κυβερνώντες νά τό λένε ανάπτυξη. Είχαμε καί τόν καραγκιόζη , τόν άρρωστο τύπο νά μάς πεί καί βρωμοέλληνες. Γιατί αυτό δέν τό είπε μόνο στόν συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Τό είπε σ΄εμένα, σ΄εσένα, στόν συνταξιούχο, στόν κάθε Ελληνα.Αυτοί είναι οι φίλοι μας οι Γερμανοί.Αυτήν τήν γνώμη έχει όλος ο γερμανικός λαός οι Αρειοι γιά εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Βρετανοί τους πήραν είδηση και την έκαναν απ' τη Γερμανική Ευρώπη. Θα έχω την επόμενη εβδομάδα ανάρτηση για το τι ήρθε να κάνει ο Γκάμπριελ.

      Διαγραφή