Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Κωσταρέλλος, Τσατάνη, Τσιμπλάκης, αυτή η χώρα δεν σώζεται πια με τίποτα! Υπάρχει κάπου ελπίδα;

Εντελώς συγκλονιστικό το δημοσίευμα της Real News, για τον τρόπο με τον οποίο η εντελώς "ανεξάρτητη" Ελληνική Δικαιοσύνη επιχειρεί να βγάλει λάδι το Χριστοφοράκο (και μέσω αυτού και τη Ζήμενς): ο εισαγγελικός λειτουργός Στέλιος Κωσταρέλλος προτείνει την απαλλαγή του φυγόδικου Χριστοφοράκου όχι µόνο για το αδίκηµα της απάτης, αλλά και για αυτό της δωροδοκίας, καθώς κρίνει στην πρότασή του ότι ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατοµµυρίων» (άρα τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) ως «δωρεά» στους ταµίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.∆. για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα µας η Ζήμενς. Για τον λόγο αυτό, στην ίδια πρόταση του εισαγγελέα ζητείται να αρθούν τα δύο εντάλµατα σύλληψης, που είχαν εκδοθεί σε βάρος του Χριστοφοράκου όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερµανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος και τα πίνει εις υγείαν των κορόιδων.

Εντελώς χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα πάντα με τη Real News, πως ο εισαγγελέας στην πρότασή του διαπιστώνει: "Περαιτέρω, µε διαταγή του Ειρηνοδικείου Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατοµµυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.∆. και δη προς τους ταµίες των κοµµάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρµόδιους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιµέρους έργων της προµήθειας, ενεργώντας ενδεχοµένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρείας Siemens. Η συµπεριφορά όµως αυτή (δωρεά χρηµάτων σε πολιτικά κόµµατα) σε καµία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειµενική υπόσταση των εγκληµάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας". Συνακόλουθα, ο εισαγγελέας συµπεραίνει ότι "δεν στοιχειοθετείται και η αξιόποινη πράξη της ...
νοµιµοποίησης εσόδων από την εγκληµατική αυτή δραστηριότητα, είτε µε τη διακίνηση χρηµατικών ποσών µέσω του χρηµατοπιστωτικού τοµέα, είτε µε την κτήση περιουσιακών στοιχείων µε αυτά και µε σκοπό να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευση των χρηµάτων που προήλθαν από τις άνω αξιόποινες πράξεις..."

Οι μίζες λοιπόν της Ζήμενς βαφτίζονται δωρεά στα 2 πρώην μεγάλα κόμματα, όπως κάποτε οι καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας ψάρι. Τα πρώην μεγάλα κόμματα με τη σειρά τους αναλαμβάνουν στη συνέχεια το κανονικό ξέπλυμα του μαύρου πολιτικού χρήματος, πληρώνοντας -μεταξύ άλλων- τιμολόγια σε διάφορους Μαυρίκους για να προωθούν την πολιτική τους με στοχευμένα/πληρωμένα δημοσιεύματα. Τα κόμματα μετατρέπονται -με τις ευλογίες του εισαγγελέα- σε κανονικά "απορρυπαντικά με μπλε και πράσινους κόκκους". Ένα εκατομμύριο μάρκα είχε παραδεχθεί ο Τσουκάτος πως πήρε απ' τη Ζήμενς και τα έδωσε στο κόμμα, αλλά συνέπεια καμιά. Τώρα διψήφια ποσά εκατομμυρίων διαπιστώνει ο εισαγγελέας, αλλά φροντίζει ο ίδιος για το κουκούλωμα της υπόθεσης. Έψαξε άραγε ο εισαγγελέας τα κομματικά βιβλία και ταμεία για να εντοπίσει τα "διψήφια ποσά εκατομμυρίων"; Γιατί εκείνο το πόρισμα για τα οικονομικά του Πασοκ ακόμα αναμένεται. Πώς το είχε πει άλλωστε κάποτε ο Σημίτης, ως τότε πανίσχυρος πρωθυπουργός; "Αυτή είναι η Ελλάδα"; Ε, όχι, υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα απ' την Ελλάδα της μίζας και της ρεμούλας της διαπλοκής κι αυτή την Ελλάδα εξακολουθούμε να τη θέλουμε.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε "Μου αρέσει" (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα για τις πολύ στενές σχέσεις της εισαγγελέως που έθεσε στο αρχείο την υπόθεση μεγαλοτραπεζίτη με το κόμμα όπου μέλη της οικογένειάς της ήταν υποψήφιοι βουλευτές, νομάρχης & επικεφαλής ΔΥΠΕ, σε συνδυασμό με την τωρινή πρόταση για το Χριστοφοράκο, καθώς και την περίπτωση του δικαστή-οπαδού ομάδας, που κατά παρόμοιο τρόπο έβαλε με συνοπτικές διαδικασίες στο αρχείο πολύ οσμηρή υπόθεση του ποδοσφαίρου, δείχνουν πως κάτι το πολύ σάπιο υπάρχει στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει διάκριση της Δικαστικής απ' την Εκτελεστική Εξουσία, το πολίτευμα έχει νοθευθεί ανεπανόρθωτα, είναι μια νόθα Δημοκρατία, είναι σκέτη μιζοκρατία.

Αυτή η χώρα δεν σώζεται πια με τίποτα! Πέρυσι ο Σύριζα είχε γεμίσει τον τόπο αφίσες με το σύνθημα "Η Ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα προχωράει, η Ευρώπη αλλάζει". Η Ελπίδα όντως ήρθε, η Ελλάδα όντως προχώρησε, αλλά απ' το 2ο στο 3ο μνημόνιο κι η Ευρώπη πράγματι άλλαξε, προς το πολύ χειρότερο, έκλεισε τα σύνορα προκειμένου να συνεχίσουν να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο οι διάφοροι Αϊλάν, την ώρα που τ' ανοίγει διάπλατα στο Γερμανικό αιολικό ρεύμα, όπως θα δούμε στην αυριανή ανάρτηση. Υπάρχει λοιπόν κάπου ελπίδα; Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά φαίνεται να χάσαμε στο δρόμο και τον Έλληνα Μπερλουσκόνι, μάλλον είναι προς το παρόν απασχολημένος με κάτι κούπες;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου