Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το "τι θα έκανε ο Ανδρέας" είναι ιστορίες. Το τι έκανε ο Γιώργος μετράει. Και το τι κάνουμε εμείς.

Για τη σημερινή ανάρτηση δράττομαι της ευκαιρίας να παρουσιάσω ένα σχόλιο που κατατέθηκε το πρωί στο ιστολόγιο: "Όποιος διαβάσει την επιστολή της κ Μαργαρίτας Παπανδρέου πριν από λίγες ημέρες στο "ΒΗΜΑ" για το τι θα έκανε ο Ανδρέας σήμερα, θα καταλάβαινε και το που μας οδηγούν τα "συμφέροντα" δηλ σε μια από τα ίδια, που ονομάζεται πράσινη ενέργεια ...". Δεν είχα διαβάσει την επιστολή, μου κίνησε την περιέργεια να την ψάξω. 

Θα σταθώ σε μια παράγραφο στη μέση του κειμένου: "Τι θα έκανε λοιπόν ο Ανδρέας στις σημερινές περιστάσεις; Θα μας έλεγε ότι πρέπει να αποκτήσουμε μια σοβαρή, σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση που να κατανοεί την κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Θα αντιμετώπιζε τις ...
αδυναμίες της οικονομίας _ τον υπερμεγέθη δημόσιο τομέα, τον πελατειακό προσανατολισμό της, τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Η κοινωνία μας θα παραδεχόταν τις ίδιες της τις αποτυχίες και θα ήταν έτοιμη και δυνατή να επεξεργαστεί μεταρρυθμίσεις. Με άλλα λόγια, πρέπει να δεχθούμε τις υποχρεώσεις μας. Ο γιος του, ο Γιώργος, είχε αντιληφθεί τις συνθήκες αυτές και κατάφερε, ως πρωθυπουργός από το 2009, να θεσπίσει περίπου 100 μεταρρυθμίσεις, μεγάλες και μικρές, προτού εκτροχιαστεί το 2011."

Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται το "πρέπει να δεχθούμε τις υποχρεώσεις μας", αλλά αν αναφέρεται στο εξωφρενικό δημόσιο χρέος που μας φόρτωσαν δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να το δεχθούμε στο σύνολό του. Όπως έγραψα την Πρωτοχρονιά, είναι οι ίδιες οι εκθέσεις και τα διαγράμματα του ΔΝΤ που πιστοποιούν την πλήρη αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων, πολιτική που έχει εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος απ' το 134% του ΑΕΠ, που θα είχε φθάσει αν συνεχίζαμε το 2009 με την κυβέρνηση Καραμανλή και δεν παίρναμε μέτρα, στο σχεδόν 200% του ΑΕΠ, που έχει φθάσει μετά από πέντε χρόνια μνημονίων. Δεν πρόκειται φυσικά για το ίδιο ΑΕΠ το 2009 και το 2015, αλλά πάλι η διαφορά είναι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ: για ποιο ακριβώς λόγο πρέπει να πληρώσουμε τα δικά τους λάθη; Η απαίτηση για άμεση διαγραφή μέρους του χρέους, όπως έγινε και με τη Γερμανία το 1953, είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει ν' ακολουθήσει η όποια Ελληνική κυβέρνηση και ήδη υπάρχουν πολλά "αυτιά" εκεί έξω πρόθυμα ν' ακούσουν.

Κι όσο για τις "μεταρρυθμίσεις" που "κατάφερε να θεσπίσει ο Γιώργος", πως να ξεχάσει κανείς την απάτη της "πράσινης ανάπτυξης", την απάτη της "Δανίας του Νότου", την απάτη με τα επαναλαμβανόμενα ψέματα και το "Σχέδιο Ήλιος";  Η "πράσινη ανάπτυξη" προωθείται από μια συστηματική προπαγάνδα και τσακίζει τους λαούς με τη λεηλασία των πόρων τους, είτε με επιδοτήσεις είτε με φοροαπαλλαγές είτε με φόρο CO2, που πληρώνουμε και στην Ελλάδα ως ΕΤΜΕΑΡ. Είναι η πιο πρόσφατη ανακάλυψη για μια τεράστια αναδιανομή πλούτου, για να συνεχίζουν να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.   

Και συνεχίζει η επιστολή: "Σήμερα, η συνεχιζόμενη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και η μείωση της ποσότητας των διαθέσιμων καυσίμων καθιστά αναπόφευκτο τον ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ένα τέτοιο σχέδιο. Η θάλασσά μας προσφέρει έναν ευρύ ανανεώσιμο πόρο και δυνατότητες για καινοτομία και ανάπτυξη. Οι τεχνικές εκμετάλλευσης της θαλάσσιας ενέργειας εξελίσσονται συνεχώς και θα μπορούσαν κάποτε να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας μας σε ηλεκτρικό ρεύμα και να παράγουν επιπλέον ενέργεια για να πουλάμε σε άλλες χώρες, ιδίως στα Βαλκάνια."

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την ύπουλη αναφορά στη "συνεχιζόμενη συζήτηση"; Την ανιστόρητη αναφορά σε "μείωση της ποσότητας των διαθέσιμων καυσίμων"; Ή την ανακάλυψη της "θαλάσσιας ενέργειας", με την οποία όχι μόνο θα καλύψουμε τια ανάγκες μας αλλά θα πουλάμε και στα Βαλκάνια, πχ στα Σκόπια, που δεν έχουν θάλασσα και με τα οποία έχουμε "άριστες" σχέσεις; Μήπως αυτό ετοιμάζονται να μας "πουλήσουν" τώρα οι υπόλοιποι γόνοι της οικογένειας Παπανδρέου; Και μήπως πάλι με κάτι ανάλογο σαν τη διαβόητη i4sence; 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε. 

Όταν οι πολίτες είναι ενημερωμένοι για τα ψέματα της "πράσινης ανάπτυξης", συνασπίζονται πλέον εναντίον της και δεν δέχονται άλλο την κοροϊδία. Σήμερα τα κυρίαρχα ΜΜΕ προωθούν την παγκόσμια προπαγάνδα κι η εναλλακτική πληροφόρηση εναπόκειται στη "δημοσιογραφία των πολιτών", μέσα απ' το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μοιράσουν την πληροφόρηση στους φίλους και τους γνωστούς. Πάνω από 6.300 άτομα προσέλκυσε μόνο στο Facebook η ανάρτηση της 1ης Οκτωβρίου, για τις "Δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες στη σειρά για αποσυναρμολόγηση", ανάρτηση που ανέβηκε αμέσως στην 1η θέση ως η πιο "δημοφιλής" του ιστολόγιου απ' το Δεκέμβριο 2013 και σας ευχαριστώ όλους για την υποδοχή που της επιφυλάξατε. Πολλοί ήταν επίσης εκείνοι που την είδαν είτε απευθείας στο ιστολόγιο είτε από αναδημοσιεύσεις και συνδέσμους σε άλλα ιστολόγια.

Η προηγούμενη πιο "δημοφιλής" ανάρτηση ήταν η μεγάλη αποκάλυψη του Greeklignite τον Ιούλιο 2014 για την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ χωρίς η κυβέρνηση ΝΔ-Πασοκ να βάλει να δουλέψουν οι ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. 6.294 άτομα προσέλκυσαν μόνο στο Facebook οι ανεμογεννήτριες μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, 60 κοινοποιήσεις, κι εδώ ακριβώς, στις κοινοποιήσεις, βρίσκεται το μυστικό της διάχυσης της πληροφόρησης. Κοινοποιείτε στους φίλους σας, να δημιουργήσουμε τα εναλλακτικά κανάλια ενημέρωσης, για μια σκέψη διαφορετική απ' αυτή που θέλουν να μας επιβάλλουν τα δελτία προπαγάνδας των 8. Γιατί ένα λαό ενημερωμένο δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις εύκολα, όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν τα λαμόγια της πράσινης απάτης ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου