Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Θα επαληθευτει πάλι ο Λίνεκερ: και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί;

Για όσους δεν τον θυμούνται ή δεν τον ξέρουν, ο Γκάρυ Λίνεκερ ήταν ο γκολτζής της Εθνικής Αγγλίας που έμεινε στη ιστορία για τη "μυθική" ατάκα "το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί".

Μόλις ο Παπανδρέου είπε το 2011 πως θέλει να κάνει δημοψήφισμα, η "δημοκρατική" Ευρώπη έσπευσε να του βρει αντικαταστάτη μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα. Τα κανάλια της διαπλοκής ήταν φυσικά εκεί, να στηρίξουν τις επιλογές των ισχυρών της Ευρώπης. Το πρόβλημα σ' αυτό τον τόπο ήταν πάντα οι Εφιάλτες, που έδειχναν στους Μήδους τα μονοπάτια, αυτοί που άνοιγαν τις Κερκόπορτες, αυτοί που φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, αυτοί που σκότωσαν τον Καποδίστρια, αυτοί που στην Κατοχή κυνηγούσαν τους αντάρτες στα βουνά, ντυμένοι με Γερμανικές στολές.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε, μόλις ...
οι Έλληνες ψήφισαν το Γενάρη μια κυβέρνηση που θέλησε να διαπραγματευτεί για να μειώσει τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, μια κυβέρνηση που θέλησε να κάνει κάτι για το χρέος, που δεν είναι με τίποτα βιώσιμο, αμέσως εμφανίστηκε μια "συμμαχία των προθύμων" να δείξει απέραντη κατανόηση στις ανάγκες των δανειστών, συνεπικουρούμενη φυσικά απ' τα κανάλια της διαπλοκής. Αυτά που είναι μαθημένα να παίρνουν θαλασσοδάνεια απ' τις τράπεζες, αυτά που δεν πληρώνουν για τις συχνότητες, αυτά που συλλαμβάνονται να κλέβουν ακόμα και ρεύμα και να μην οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Σαν να μην έγινε τίποτα αυτά τα πέντε χρόνια στην Ελλάδα, σαν να μην βρεθήκαμε με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, σαν να μην βρεθήκαμε με χιλιάδες αυτοκτονίες, σαν να μην έμειναν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, σαν να μην έπεφταν τα παιδιά λιπόθυμα στα σχολεία απ' την πείνα, σαν να έμειναν χιλιάδες ανασφάλιστοι, χωρίς υγειονομική περίθαλψη, σαν να μη μετανάστευσαν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι για να βρουν στον ήλιο μοίρα. Εξόντωσαν το μισό πληθυσμό της χώρας και τώρα θέλουν να εξοντώσουν και τον άλλο μισό, ψευδόμενοι πως το λένε "για να μείνουμε Ευρώπη", στην πραγματικότητα για να συνεχίσουν να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα.

Η ΝΔ του Σαμαρά και το Πασοκ του Βενιζέλου και της Φώφης θέλουν να συνεχίσουν την ίδια μέχρι τώρα πολιτική, με τις ευλογίες της τρόικας, προκειμένου να επανέλθουν οι ίδιοι στην εξουσία. Μα αυτοί οι ίδιοι δεν ήταν που κυβερνούσαν 40 χρόνια τώρα και οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία σε καιρό ειρήνης; Αυτοί δεν ήταν που πέντε χρόνια τώρα μόνο δυστυχία έχουν φέρει στους πολίτες; Αυτοί δεν ήταν που με τα μνημόνια πέντε χρόνια τώρα μας έχουν "σώσει" κατ' επανάληψη, μόνο και μόνο για να μας βυθίσουν ακόμα χειρότερα, καθώς οι ίδιοι είναι η αιτία της χρεοκοπίας;

Με τις άστοχες πολιτικές τους έχει συσσωρευτεί ένα τεράστιο χρέος, που μάλιστα αρχικά ήταν σε ομόλογα με βάση το Ελληνικό Δίκαιο, ενώ με το PSI μετατράπηκε σε ομόλογα με βάση το Αγγλικό Δίκαιο. Το PSI ήταν μια μεγάλη κομπίνα, να διασώσουν τις ξένες τράπεζες και να φορτώσουν το βάρος στους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Αν λοιπόν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε μόνο και μόνο για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές, αυτό δεν είναι βιώσιμο, το χρέος θα συνεχ'ισει να διογκώνεται και δεν μπορεί να αποπληρωθεί παρά μόνο με ένα τρόπο: με δήμευση από την τρόικα των καταθέσεων και με δήμευση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών,  ιδιαίτερα των ασθενέστερων. Η δήμευση των καταθέσεων δεν περιορίζεται αναγκαστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς, μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όπως την υπερφορολόγηση με έκτακτες εισφορές, με ειδικές εισφορές, με διαφόρων ονομάτων κεφαλικούς φόρους, (π.χ. το φόρο επιτηδεύματος), που δεν μπορούν να πληρωθούν με άλλο τρόπο, παρά μόνο με ανάληψη από καταθέσεις. Προκαταβολή φόρου 100% θέλουν απ' τους ελεύθερους επαγγελματίες, πώς θα πληρωθεί, παρά μόνο με αποταμιεύσεις; 

Η δήμευση των ακινήτων έχει ήδη ξεκινήσει, πρώτα με το ΕΕΤΗΔΕ κι έπειτα με τον ΕΝΦΙΑ, που φορολόγησε ακόμα και τα μπαΐρια και τα κατσάβραχα, (προκειμένου προφανώς να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση σε κάποιες "επίλεκτες" περιοχές). Και φυσικά θέλουν να συνεχίζεται αέναα η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή κάποιων, να συνεχίζεται ανενόχλητο το λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, να συνεχίζονται οι τριγωνικές συναλλαγές των πολυεθνικών, να συνεχίζεται η ανυπαρξία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να μην ελέγχει ποτέ κανείς τις off-shore εταιρείες, κάποια καλόπαιδα τύπου Energa & Hellas Power να κλέβουν ασύστολα κι ανενόχλητα και κάποιοι να λεηλατούν τράπεζες σαν την Proton Bank χωρίς ποτέ να προσάγονται σε δίκη. 

Μας έβαλαν στα μνημόνια όταν το χρέος ήταν στο 109% και πέντε χρόνια μετά, εφαρμόζοντας μια πολιτική πόνου και δυστυχίας, έφεραν αποτελέσματα που δεν τα είχε ξαναδεί ο κόσμος ολόκληρος ούτε το 1929 ούτε ακόμα και στην περίοδο της Κατοχής. Για να βγει τελικά μόλις χθες το ΔΝΤ και να πει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως χρειάζεται επιμήκυνση της διάρκειάς του για καμιά σαρανταριά χρόνια. Μα ποιος το έκανε μη βιώσιμο; Ποιος επέβαλε μια πολιτική συσσώρευσης τόκων που διόγκωσε ένα ήδη επονείδιστο χρέος; Αυτοί δεν κυβερνούν ουσιαστικά τη χώρα απ' το 2010; Αυτοί δεν είναι που δεν δέχτηκαν την πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να φορολογηθούν επιτέλους και οι πλούσιοι και οι μεγάλες εταιρείες; 

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Ασφαλώς και θέλουμε όλοι (πλην ΚΚΕ) να είμαστε στην Ευρώπη και την ΕΕ, αλλά σε μια ΕΕ που θα σέβεται τους πολίτες και δεν θα κλείνει τις τράπεζες για να ποδηγετήσει την έκφραση της λαϊκής ψήφου. Θέλουμε μια Ευρώπη της ειρηνικής συνεργασίας των λαών, αλλά της ισότιμης συνεργασίας, όχι του πλουτισμού κάποιων σε βάρος των υπολοίπων. Τα εμπορικά πλεονάσματα του Βορρά είναι τα ελλείμματα του Νότου, να μην το ξεχνούμε ποτέ.

Ασφαλώς και είναι καλό να μείνουμε στο ευρώ, ένα ενιαίο νόμισμα πάντα διευκολύνει το εμπόριο και τις συναλλαγές. Τώρα μάλιστα που μειώθηκε η ισοτιμία με το δολάριο το ευρώ μας ταιριάζει πολύ καλύτερα απ' ότι πριν μερικά χρόνια: το φθηνό ευρώ είναι το ευρώ του Ευρωπαϊκού Νότου, το ακριβό ευρώ συμφέρει μόνο τον εξαγωγικό Ευρωπαϊκό Βορρά και ιδίως τη Γερμανία.

Ο πανικός είναι πάντα κακός σύμβουλος κι όταν κανείς ενεργεί εν θερμώ θα κάνει λάθη, που κάποιες φορές είναι ολέθρια. Αφού λοιπόν η "συμμαχία των προθύμων" θεωρεί φετίχ το ευρώ και πρέπει να παραμείνουμε σ' αυτό με κάθε θυσία, δικαιούμαστε, ως ψηφοφόροι, να τους ρωτήσουμε: δηλαδή εσείς θα σκοτώσετε το μισό πληθυσμό της χώρας προκειμένου να παραμείνει ο υπόλοιπος μισός στο ευρώ; Έχετε αποτρελαθεί εντελώς;

Βαρεθήκαμε ν' ακούμε το Σόιμπλε να μας λέει πως δυσκολεύεται να συνεννοηθεί με την Ελληνική Κυβέρνηση. Ασφαλώς προτιμούσε την προηγούμενη, του "Ναι σε όλα", τη δέσμια των "δώρων" της Ζήμενς. Βαρεθήκαμε ν' ακούμε το "σοσιαλδημοκράτη" Σουλτς να μας λέει πως προτιμά μια κυβέρνηση της διαπλοκής, παρά την κυβέρνηση που ψήφισαν οι Έλληνες. Πως προτιμά ένα δοτό Πρωθυπουργό, παρά αυτόν που επέλεξαν οι Έλληνες. Οπότε τελικά, αυτό που θα φανεί την Κυριακή είναι αν ο Λίνεκερ παραμένει πάντα επίκαιρος, στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί και το πιστόλι στη φωτογραφία απ' τη σημερινή Handelsblatt θα εκπυρσοκροτήσει.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να νικήσουν οι Έλληνες. Κι ας κάνουμε κάτι την Κυριακή γι' αυτό. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, έλεγαν οι αρχαίοι. Ή, αλλιώς, μετά την απομάκρυνση απ’ την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται …


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου