Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η προπαγάνδα της Greenpeace ενάντια στη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 είναι και "κίτρινη" και βρώμικη.


Οι επαγγελματίες διαστρεβλωτές της Greenpeace δεν βάζουν μυαλό με τίποτα! Στις 28/4 έβγαλαν πάλι ένα δελτίο τύπου ενάντια στη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, και για ακόμα μια φορά παραθέτουν εντελώς παραπλανητικά στοιχεία, τα οποία φυσικά γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους. Το μόνο βρώμικο που υπάρχει στην υπόθεση του λιγνίτη είναι η συκοφαντική εκστρατεία ενάντια  και στην Πτολεμαΐδα 5 απ' το ελληνικό παράρτημα μιας οργάνωσης επαγγελματιών "παγκόσμιων νταβατζήδων" με αδιαφανή χρηματοδότηση. Κι όσο και να σκούζουν, οι πολίτες τους πήραν είδηση, δεν "τσιμπάνε" πια. Στο Περού οι όμοιοί τους ποδοπάτησαν ως σύγχρονοι Ούννοι το εθνικό μνημείο περιφρονώντας τον τοπικό πολιτισμό και βρέθηκαν διωκόμενοι απ' την τοπική Εισαγγελία. Στην Ινδία μπλόκαραν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους κι ανέστειλαν για 6 μήνες τη λειτουργία τους.

Η ΑΠΆΤΗ στο νέο δελτίο τύπου ξεκινά απ' τη σύγκριση ΑΝΟΜΟΙΩΝ πραγμάτων: παραθέτουν μετρηθείσες εκπομπές από ...
διάφορες μονάδες ΉΔΗ κατασκευασμένες ανά τον κόσμο, (χωρίς βεβαίως καμιά αναφορά στην προέλευση των στοιχείων ώστε να μπορούν να διασταυρωθούν), και τις συγκρίνουν με τα ΑΝΩΤΑΤΑ όρια που έχουν εγκριθεί για μια μονάδα που ΔΕΝ έχει κατασκευαστεί, αποσιωπώντας συνειδητά πως αυτά είναι τα όρια που προβλέπει η Κοινοτική Οδηγία για τις βιομηχανικές εκπομπές και στην πράξη οι εκπομπές αναμένεται ότι θα είναι πολύ-πολύ μικρότερες. Για να έχει επιστημονική βάση η σύγκριση πρέπει να γίνεται ανάμεσα στα όρια που έχουν εγκριθεί για όλες τις παρατιθέμενες μονάδες, σε συνδυασμό προς τη νομοθεσία που ισχύει σε κάθε χώρα, καθώς άλλη είναι η νομοθεσία στην ΕΕ, άλλη στις ΗΠΑ κι άλλη στην Κίνα. Αλλά είναι γνωστό κι από προηγούμενες ανακοινώσεις πως εκεί που σταματά η επιστήμη, ξεκινά η "κίτρινη" προπαγάνδα της Greenpeace. Εντελώς χαρακτηριστικό είναι ότι για το Πολωνικό εργοστάσιο Patnow II η Greenpeace δίνει τιμές εκπομπών SO2 96,6, αλλά η ιδιοκτήτρια εταιρεία ZE PAK SA δίνει 200 mg/nm3, που είναι 33,3% πάνω απ' τα 150 της Πτολεμαΐδα 5! Όποιος παρουσιάζει παραποιημένα στοιχεία για να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις είναι κοινός απατεώνας!

Η ΑΠΆΤΗ συνεχίζεται όταν το δελτίο τύπου αναφέρει πως "η σχεδιαζόμενη λιγνιτική μονάδα αποτελεί ένα εργοστάσιο που θα επιβαρύνει αναίτια τη δημόσια υγεία 11 εκατ. πολιτών", δηλαδή το σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού, απ' τη Φλώρινα μέχρι το Καστελόριζο κι απ' την Ορεστιάδα μέχρι τους Οθωνούς και τα Αντικύθηρα! Ξέχασαν μάλλον τους μετανάστες, που είναι πλέον μερικές εκατοντάδες χιλιάδες και προσαυξάνουν πάνω απ' τα 11 εκατομμύρια τον πληθυσμό που αναπνέει σ' αυτή τη χώρα, αλλά ίσως πάλι και να μην πολυενδιαφέρονται για την υγεία των μεταναστών. Μεγάλοι επιστήμονες της Greenpeace σας βγάζουμε το καπέλο! Ανακαλύψατε, σε παγκόσμια βεβαίως πρωτοπορία, το ένα και μοναδικό εργοστάσιο που οι εκπομπές του επηρεάζουν ολόκληρη την επικράτεια και το σύνολο του πληθυσμού μιας χώρας και μάλιστα μιας χώρας με ατελείωτα νησιά. Μόνο το ραδιενεργό νέφος του Τσερνομπίλ το κατάφερε αυτό και τώρα θα το καταφέρει και η Πτολεμαΐδα 5! Φυσικά προηγουμένως πρέπει να το έχουν καταφέρει όλες οι προηγούμενες μονάδες, που έχουν και περισσότερες εκπομπές, οπότε υποθέτουμε πως ήδη έχετε στη διάθεσή σας και μπορείτε να δημοσιεύσετε χάρτες διασποράς ρύπων επικυρωμένους από κάποια αρμόδια επιστημονική αρχή της χώρας. Αν δεν το κάνετε, θα αποδείξετε πως είστε κοινοί συκοφάντες.

Η ΑΠΆΤΗ συνεχίζεται βεβαίως καθώς αποκρύπτουν συστηματικά απ' τον Ελληνικό λαό πως η τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας μέσω των νομίμων εκπροσώπων της, των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιθυμεί όχι απλά την κατασκευή, αλλά την επίσπευση της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας. Κι ακόμα χειρότερα για τους απατεώνες, προχθές ο Δήμαρχος Εορδαίας, της περιοχής ακριβώς όπου πρόκειται να κατασκευαστεί η νέα μονάδα, βγήκε και ζήτησε να επαναλειτουργήσει η παλιά μονάδα, η Πτολεμαΐδα 3, μέχρι να κατασκευαστεί η νέα Πτολεμαΐδα 5. Από πού αντλούν εξουσιοδότηση να μιλούν για τα 11 εκατομμύρια Ελλήνων; Αδιαφορώντας παντελώς για τη γνώμη των άμεσα ενδιαφερομένων και αποσιωπώντας τα πραγματικά περιστατικά, λειτουργούν σαν "νταβατζήδες" όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά του συνόλου των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αυτής της χώρας.

Η ΑΠΆΤΗ συνεχίζεται βεβαίως, καθώς δεν παραθέτουν στοιχεία και αποκρύπτουν απ' τους πολίτες το ποια είναι αυτά τα εργοστάσια που εμφανίζουν στα διαγράμματα του δελτίου τύπου: πρόκειται για εργοστάσια που στις περιοχές τους αξιοποιούν τοπικό λιγνίτη και παρέχουν ηλεκτρισμό και τηλεθέρμανση στους πολίτες τους, ακριβώς όπως θα κάνει η Πτολεμαΐδα 5 στην Ελλάδα. Σε όλο τον κόσμο, στην Τσεχία, στη Γερμανία, στο Τέξας, στην Κίνα, στην Πολωνία, στην Τουρκία, στη Βουλγαρία αξιοποιούν το δικό τους λιγνίτη, κατασκευάζοντας τα τελευταία χρόνια διαρκώς νέες μονάδες και μας το λέει η ίδια η Greenpeace: όλες οι μονάδες που αναφέρει κατασκευάστηκαν πολύ πρόσφατα, αντικαθιστώντας παλαιές και πιο ρυπογόνες! Προσθέστε 50 χρόνια στη χρονιά λειτουργίας για να δείτε μέχρι πότε οι χώρες αυτές θα αξιοποιούν το δικό τους λιγνίτη (το πιο παλιό Tušimice είναι προγραμματισμένο μέχρι το 2035). Όπως ακριβώς θα συμβεί με την Πτολεμαΐδα 5, που θα αντικαταστήσει τον παλιό ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και θα δώσει φθηνή θέρμανση στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Όπως ακριβώς θα είχε ήδη συμβεί από την προηγούμενη δεκαετία, αν ΝΔ & Πασοκ δεν ακολουθούσαν την καταστροφική πολιτική απαξίωσης του εγχώριου λιγνίτη, προκειμένου να "δέσουν" την ηλεκτροπαραγωγή της χώρας στο εισαγόμενο φυσικό αέριο. Γιατί εμείς δεν πρέπει να κάνουμε αυτό που κάνουν όλες οι χώρες που έχουν λιγνίτη; Γιατί άραγε;

Η ΑΠΆΤΗ συνεχίζεται βεβαίως, καθώς οι ενέργειές τους αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν ανοιχτά την προοπτική ηλεκτροδότησης της χώρας για το 2020. Σύμφωνα με τη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 του ΑΔΜΗΕ, αν δεν κατασκευαστεί η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, τα βράδια του 2020 η χρεοκοπημένη χώρα δεν θα έχει επάρκεια ρεύματος, ακόμα κι αν έχει βάλει όλα τα αιολικά & Φ/Β που ονειρευόταν το 2010 η Μπιρμπίλη κι ο Μανιάτης, παρέα με τη Greenpeace και τους συνοδοιπόρους της (φυσικά, εντελώς αναξιόπιστα τα αιολικά, ανύπαρκτα το βράδυ τα Φ/Β). Στις 14/4, με αφορμή άλλο ένα δελτίο τύπου για τα οικονομικά του "ακριβού λιγνίτη", τους καλέσαμε να δημοσιεύσουν τις αιτήσεις διακοπής της ηλεκτροδότησής τους απ' το δίκτυο της ΔΕΗ, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν απ' τα "πιο φθηνά" Φ/Β. Φυσικά ακόμα περιμένουμε και θα περιμένουμε για πολλά χρόνια ακόμα, μέχρι να αναπτυχθούν φθηνά συστήματα αποθήκευσης, τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν. Πώς να ονομάσει κανείς αυτούς που συνειδητά υπονομεύουν τη χώρα;

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Και ανοίγετε τις αναρτήσεις, καθώς το Facebook δεν θα σας τις εμφανίζει καθόλου στη ροή αν δει πως δεν τις ανοίγετε.

Κλείνοντας, παραθέτουμε το απόσπασμα με το οποίο τελειώνει το πρόσφατο άρθρο του αρμόδιου Υπουργού Ενέργειας Παν. Λαφαζάνη στο Περιοδικό Crash :

"Η Ελλάδα τούτη τη δύσκολη ώρα, μια από τις δυσκολότερες στην ιστορία της, αντιμετωπίζει μια ιστορική πρόκληση: να μετατρέψει την κρίση και την τραγωδία σε ευκαιρία και δυνατότητα.

Μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα αν απομονώσουμε την «πέμπτη φάλαγγα» που ήταν πάντα η κατάρα αυτού του τόπου. Την «πέμπτη φάλαγγα» των ξένων κατεστημένων κέντρων, των ολιγαρχών, των κυρίαρχων μίντια και της εγχώριας πολιτικής υπαλληλίας τους. Μπορούμε να πετύχουμε, αν επιδείξουμε ως λαός ενότητα, αγωνιστικό πνεύμα και πείσμα, θέληση για μεγάλες κινητοποιήσεις, αντοχή και δύναμη σε προσωρινές αντιξοότητες, σκεπτόμενοι το προοδευτικό ανορθωτικό μέλλον που πρέπει να οικοδομήσουμε για τις γενιές που έρχονται."

Και "όποιος έχει τη μύγα", ας ρωτήσει το Λαφαζάνη ποιούς εννοεί ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου