Ενσιλωτής

Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ένας χρόνος ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός". Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!

Τα Χριστούγεννα του 2013 εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το ιστολόγιο "Λιγνίτης: ο δικός μας μαύρος χρυσός". Σε σύντομο χρονικό διάστημα το αγκαλιάσατε και του δώσατε νόημα ύπαρξης. Σε όλους εσάς τους αναγνώστες ένα μεγάλο "ευχαριστώ".

Στο χρόνο που πέρασε εσείς αναδείξατε ως κορυφαία σε επισκεψιμότητα ανάρτηση τη μεγάλη αποκάλυψη για τον παράνομο και εντελώς απροσχημάτιστο τρόπο, με τον οποίο η αμαρτωλή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ...
προχώρησε το καλοκαίρι σε επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ αντί να λειτουργήσει, ως όφειλε, τις ιδιωτικές μονάδες φυσικού αερίου.

Στη 2η θέση της επισκεψιμότητας "τα μαθήματα από την Ισπανία", μια απ' τις πρώτες αναρτήσεις, για το σκάσιμο της φούσκας των φωτοβολταϊκών στην Ισπανία πολύ πριν ο Παπανδρέου και η Μπιρμπίλη μας βάλουν το 2010 στο "τρενάκι του τρόμου" της "πράσινης ανάπτυξης". Τα "πράσινα λαμόγια" έκαναν μεγάλη ζημιά στη χώρα, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα το 2014, όταν κατά τη συζήτηση του Ν. 4254/2014 παρουσιάστηκε στη Βουλή το μοναδικό φαινόμενο 57 βο(υ)λευτές (55 ΝΔ + 2 Πασοκ) να υπογράφουν κοινή δήλωση για να μη μειωθούν οι εξωφρενικές ταρίφες των Φ/Β. Στις επόμενες εκλογές θυμηθείτε τη λίστα της ντροπής και πράξτε ανάλογα.

Στην 3η θέση της επισκεψιμότητας άλλη μια πρωτιά του ιστολόγιου, η μετάδοση της είδησης για την απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης στη Βουλγαρία προκειμένου να μην γίνει ο αγωγός South Stream. Και η κατασκευή του αγωγού τελικά αναβλήθηκε ...

Στη 4η θέση μια έκπληξη, η σχετικά πρόσφατη ανάρτηση για το πώς τα λιοντάρια της Αμφίπολης και της Πέλλας δίνουν τη δική τους απάντηση στην απάτη της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Το μεγάλο ενδιαφέρον όλων για τη μοναδική ανασκαφή στην Αμφίπολη, όπου ανασκάπτεται ο "Παρθενώνας της Βόρειας Ελλάδας", ανέβασε πολύ ψηλά και τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Και στην 5η θέση άλλη μια έκπληξη, η απόφαση των Γερμανών να επεκτείνουν τη λειτουργία των λιγνιτωρυχείων μετά το 2026.

Όπως ωστόσο έγραψα στις 7 Ιουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 αναρτήσεων, η πιο σημαντική ανάρτηση παραμένει η παρουσίαση στις 15 Ιανουαρίου, πολύ νωρίς στο ιστολόγιο, της Μελέτης Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 του ΑΔΜΗΕ "Το 2020 θα έχουμε ΑΠΕ, αλλά, το βράδυ, ΔΕΝ θα έχουμε ρεύμα: το λέει και ο ΑΔΜΗΕ!", που δίνει σε όλη της τη διάσταση τόσο την αξία του λιγνίτη για την αξιόπιστη ηλεκτροδότηση της χώρας όσο και την κακοδαιμονία της ενεργειακής μας πολιτικής. Όσοι δεν έχετε διαβάσει αυτή τη μελέτη του ΑΔΜΗΕ είναι σκόπιμο να τη διαβάσετε, για να καταλάβετε τη διάσταση της αιολικής απάτης, δοσμένη απ' την πιο αρμόδια δημόσια επιχείρηση. Και καλό είναι επίσης να δείτε την ανάρτηση "Γιατί δεν θα γίνουμε ποτέ η Δανία του Νότου: άλλο ένα ψέμα της "πράσινης" ανάπτυξης", που αναλύει τη δομή του ηλεκτρικού συστήματος της Δανίας και τις διαφορές του Ελληνικού.

Πολλά θέματα μας απασχόλησαν σ' αυτό τον πρώτο χρόνο: η απάτη της "ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής", καθώς και η Βρετανική και η Γερμανική ηλεκτροπαραγωγή είχαν πολλές φορές την τιμητική τους, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τα ψέματα των εχθρών του λιγνίτη, τα προβλήματα υγείας από τα αιολικά, η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, ημερίδες για την ενέργεια, η μεταβολή της τιμής του πετρελαίου, νέα από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ινδία, τον Καναδά, την Κίνα κι άλλες χώρες, η πολιτική επικαιρότητα με τις μίζες και τις νομοθετικές ρυθμίσεις της ντροπής, παρουσίαση πολλών μελετών, παρουσίαση των απολογιστικών στοιχείων ηλεκτροπαραγωγής με τα προβλήματα που αναδεικνύουν, είναι οι πιο σημαντικές θεματικές ενότητες που μπορείτε να βρείτε στις αναρτήσεις του πρώτου χρόνου.

Οι αναρτήσεις μας αναδημοσιεύονται πλέον σε πολλά άλλα ιστολόγια. Ωστόσο στα πρώτα βήματα βοήθησε πολύ το olympia.gr, που σχεδόν αμέσως μας φιλοξένησε, βοήθησε στο να γίνει γνωστό το ιστολόγιο και το ευχαριστώ για μια ακόμα φορά. Ευχαριστώ επίσης το αρκετά πιο παλαιό ιστολόγιο του ενεργειακού χώρου, το archaeopteryxgr.blogspot.gr, που κι αυτό βοήθησε απ' την αρχή και συνεχίζει να βοηθά

Θυμηθείτε πως οι αναρτήσεις του ιστολόγιου βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση! Κι αν αυτά που διαβάζετε τα βρίσκετε ενδιαφέροντα, κοινοποιείστε και στους φίλους σας για να διαδοθούν οι ιδέες όλων μας. Άλλωστε το ιστολόγιο δεν φιλοξενεί διαφημίσεις, είναι αποκλειστικά χώρος διακίνησης ιδεών. Και το Facebook είναι χώρος που βοήθησε πολύ να γίνει γνωστό το ιστολόγιο, καθώς ήδη 827 έχουν πατήσει το «Μου αρέσει» (Like) και χιλιάδες "άνοιξαν" μια απ' τις πρόσφατες αναρτήσεις, για τη μελέτη απ' τη Βρετανία που κατεβάζει στο 2% την "εγγυημένη" απόδοση των αιολικών.

Φίλες και φίλοι του ιστολόγιου, τα προβλήματα της χώρας με την ενέργεια είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι το πρωτεύον ζήτημα: η χώρα μας βρίσκεται υπό οικονομική κατοχή, υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, όπως το 1898. Για να αποτινάξουμε το ζυγό χρειαζόμαστε ενότητα, όπως στην περίοδο της Κατοχής. Για να πέσει η γέφυρα στο Γοργοπόταμο ενώθηκαν πολλοί μαζί, "η ισχύς εν τη ενώσει". Οι κομμουνιστές με τους Άγγλους, οι δεξιοί με τους αριστερούς, για λίγο καιρό δεν υπήρχαν κομματικές ταμπέλες και διαχωριστικές γραμμές, υπήρχαν μόνο Έλληνες πατριώτες και σύμμαχοι, για να διώξουν τους Γερμανούς. Δεν έκατσαν να συζητούν ποιος θα κάνει το σχέδιο της ανατίναξης ή από πού θα φέρουν τα πυρομαχικά ή τι είχε πει κάποιος το 1936 ή τι ψήφισε το 1929. Μπορούμε όλοι να βάλουμε ένα λιθαράκι σ' αυτή την κατεύθυνση, για ν' απαλλαγούμε απ' τη σαπίλα που χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρό ειρήνης και δεν σταματά να μας υπενθυμίζει διαρκώς πως είναι αδιόρθωτη; Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση των καιρών! Και θυμηθείτε τη στις εκλογές που έρχονται!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!



2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε διαβάζω ανελλιπώς κάθε μέρα και έχω αντλήσει αρκετά πολύτιμα στοιχεία. Έχεις αναρτήσει εμπεριστατωμένα στοιχεία απέναντι στην πλύση εγκεφάλου που προσπαθούν να κάνουν κάποιοι δήθεν οικολόγοι άσχετοι με τα ενεργειακά . Να τα εκατοστίσει η σελίδα και καλά Χριστούγεννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή